Dåp på en mandag

I Faderens, og Sønnens og Den Hellige Ånds navn. Foto: Per Gunvald Haaland

– Hvorfor vil du bli døpt? spør pastor Cheung. Vi er på Yan Kei eldresenter i Macao som er drevet av Hongkong og Macao lutherske kirke. Det er dåpsgudstjeneste en ganske vanlig mandag i desember.

Wong Wai Fong på vel seksti år har vært medlem på eldresenteret i noen år allerede. Det var ei venninne som tok henne med første gangen for rundt ni år siden.

Fra mandag til fredag tilbyr senteret forskjellige aktiviteter: håndarbeid, kinesisk sang og fysisk aktivitet, for å nevne noe. Hver torsdag er det møte med andakt, vitnesbyrd og sang.

Ofte er det kristne medlemmer som leder disse samlingene, men 1–2 ganger i måneden kommer et team fra Hongkong for å hjelpe til. Minst en gang i måneden blir en pastor med for å tale og dele nattverd.

  

Tatt med av venninne

Fru Wong begynte først å være med på aktivitetene, men etter hvert ble hun også med på møtene. Hun likte så godt å være med på sangen og høre vitnesbyrd.

En gang ble hun utfordret: skulle ikke du også ta imot Jesus og tro på ham? Så gjorde hun det! Så enkelt var det.

– Men hvorfor vil du bli døpt? spør pastor Cheung Man Lok før dåpen. – Fordi jeg vil være et barn av vår himmelske Far, sier fru Wong stille og enkelt. Pastoren taler over teksten i Romerne 6,3–10 om å dø og leve med Kristus.

  

Stor kontrast

Etter å ha svart ja på at hun forsaker djevelen og vil tro på den treenige Gud og følge ham, legger fru Wong seg på kne foran det enkle bordet med et glassfat som døpefont.

I Faderens, og Sønnens og Den Hellige Ånds navn blir hun døpt – av bare nåde, og til vitnesbyrd om hun nå tilhører den treenige Gud. En enkel handling, men med store konsekvenser.

Kontrasten til et liv uten Jesus ble vi minnet om under dåpshandlingen, da det smalt fra kinaputter som ble avfyrt på tempelet som ligger like borti gata – for å skremme bort onde ånder.


Stedlig representant

Stedlig representant

Stor-Kina

+852 3463 2967

+852 6583 5405

Today's Quote

Sal 96:1f Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden! Syng for Herren, pris hans navn! Forkynn fra dag til dag hans frelse!

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.