> NLM - The World for Christ -... / Internasjonalt / Vest-Afrika / Nyheter / Selvstendiggjøring gjennom...Selvstendiggjøring gjennom alfabetiseringskurs

Foto: Terje Evensen

Gjennom prosjektet «Håp for alle» i Abidjan har Quattara Marama fått en ny stolthet – og bedre kontroll over økonomien.

– Før kunne jeg verken lese eller skrive, forteller Quattara Marama. – Og det skammet jeg meg over.

Vi møter Marama i Abidjan i Elfenbenskysten. Hun har nylig avsluttet alfabetiseringskurs nummer tre gjennom prosjektet «Håp for alle», som NLM er med og støtter.

   

En ny hverdag

Marama er nå en meget utadvendt og stolt kvinne. Slik har det altså ikke alltid vært, men etter tre år på kveldskurs i bydelen der hun bor, er mye forandret.

Hun har lært å lese, skrive og regne, og hun har lært om familieplanlegging og hvordan man starter egen inntektsbringende virksomhet. I tillegg har hun fått mye viktig kunnskap om helse og menneskerettigheter, med spesiell vekt på kvinners rettigheter i samfunnet.

– Nå kan jeg selv ordne med bankkonto og økonomi, hjelpe barna mine med skolearbeidet og til og med lese i Bibelen, forteller hun glad.

    

Takler situasjoner bedre

Marama forteller at hun gjennom alfabetiseringskursene har lært hvordan hun bedre kan takle de situasjonene hun møter i hverdagen.

– For ikke lenge siden oppdaget jeg for eksempel at privatlæreren jeg hadde skaffet til barna mine, lurte meg for penger hver gang han tok betaling, forklarer hun.

Tidligere hadde hun ikke forstått at hun ble lurt.

– Men siden jeg nå har lært om å føre regnskap, fikk jeg satt en stopper for det, og jeg kan unngå å bli lurt i fremtiden, smiler hun fornøyd.

 

Les mer

Lærer å lese i en travel hverdag

Helseopplysning i alfabetiseringsklasser

"Hope for all" - utdanning i Prosjektkatalogen

"Hope for all" - helse i Prosjektkatalogen


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

Today's Quote

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.