> Gjenbruk / Nyheter / Gjenbruksbutikken i Kristiansand...Gjenbruksbutikken i Kristiansand igang igjen på Lumber

Mange kjøpelystne kunder møtte fram da NLM Gjenbruk reåpnet butikken i Kristiansand. (Foto: Eivind Jåtun)

Tre måneder etter at NLM Gjenbruks butikk på Voie stengte dørene, var det torsdag 15.oktober tid for å starte opp igjen i nye lokaler.

Det stod en stor flokk nysgjerrige og kjøpelystne kunder utenfor NLM Gjenbruks nye lokaler på Lumber i Kristiansand da daglig leder Hjørdis Kjøllevik steg opp på krakken og ønsket alle hjertelig velkommen. Til trompetfanfare kunne hun litt senere klippe snoren og åpne dørene, og folket strømmet inn for å ta varene i øyesyn.

Administrasjonskonsulent Tom Røsberg i NLM Gjenbruk kan fortelle at butikken har hele 1300 kvadratmeter å boltre seg på,i tillegg til rundt 700 kvadratmeter til lager. "Vi har alt, bare ikke alltid" er mottoet for gjenbruksbutikkene. Når man går rundt i lokalene og ser hva som tilbys for salg, kan man langt på vei være enig. Klær, bøker, møbler og pyntegjenstander står linet opp, og det finnes mye flott steintøy å kjøpe.

Butikken flyttet fra sine tidligere lokaler på Voie fordi butikken der skulle jevnes med jorden for å gi plass til et nytt boligkompleks med rundt 80 boenheter. Nå har butikken funnet seg til rette mer sentralt i Vågsbygd, og Hjørdis forteller at flytteprosessen har vært preget av godt fellesskap og godt samarbeid. 

NLM Gjenbruks butikker gir hele det reelle overskuddet til bistandsprosjekter i regi av NLM rundt om i verden. De som jobber i butikken tar seg ikke betalt for det, men de sitter igjen med nye vennskap og opplevelsen av å være med på noe viktig. I fjor kunne NLM Gjenbruks butikker landet rundt bidra med 25 millioner kroner til NLMs arbeid! 

Vi ønsker flokken i gjenbruksbutikken lykke til med et flott og meningsfullt arbeid!


Today's Quote

Rom 14:9 Derfor døde jo Kristus og ble levende igjen, for at han skulle være Herre over både levende og døde.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.