> Gjenbruk / Nyheter / Ny gjenbruksbutikk i Stavanger:Ny gjenbruksbutikk i Stavanger:

Det var stor kø for å komme først inn da den nye gjenbruksbutikken åpnet.

Rundt 300 møtte fram til åpningen av NLM sin 34. gjenbruksbutikk.

Varaordfører Bjørg Tysdal Moe åpnet ny gjenbruksbutikk for NLM i Hillevåg, Stavanger. En av de frivillige medarbeiderne Tore Jåtun fikk holde i snora.

Den ble høytidelig åpent lørdag 7. november kl. 12.00 i Hillevåg av Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe. – Dette som har med gjenbruk det liker jeg, det har jeg virkelig sansen for. De fleste av oss i Stavanger lever i overflod, vi har så mye vi kan dele med andre, noe vi også har tradisjon for å gjøre her i byen vår. Jeg setter også pris på miljøgevinsten vi får gjennom gjenbruk, og den møteplassen som disse butikkene gir, sa Tysdal Moe blant annet i talen sin, før hun klippet snora og kunder i lang kø strømmet inn i den lyse og trivelige butikken.

Daglig leder Inger Dahle fortalte at tjue misjonsvenner siden i vår hadde arbeidet med å få butikken klar, - men vi trenger flere medarbeidere sier Dahle.

Astrid og Kristian Bjørsvik fra Varhaug var strålende fornøyd med taklampen de kjøpte.

Bjarte Rydland var også med under åpningen. Han kunne fortelle at NLM gjenbruk har et sted mellom 15 - 1600 frivillige medarbeidere. Ingen av dem er lønnet, og overskuddet går i sin helhet til Norsk Luthersk Misjonssamband sitt verdensomspennende bistand - og diakonale arbeid. I region Sørvest har vi nå 8 butikker. I fjor kom det inn 25 000 000 kroner til NLM gjennom disse butikkene. – Det er viktig for oss at butikkene er innbydende, oversiktlige og rene. Det som er like viktig er å få kontakt med våre kunder. Vi vil gjerne by dem på en kopp kaffe og nysteikte vafler, og vi har flere eksempler på at vi når mennesker vi ellers ikke gjør i vårt misjonsarbeid. Noen er også kommet til tro gjennom dette arbeidet, - sier Rydland.

Omsetningen første dag ble på kr 80.000.

(Foto: Øystein Meling og Tore Jåtun)


Today's Quote

Rom 14:9 Derfor døde jo Kristus og ble levende igjen, for at han skulle være Herre over både levende og døde.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.