> NLM / Internasjonalt / Etiopia / Nyheter / Anerkjennelse av Tabor Evangelical...Anerkjennelse av Tabor Evangelical College

Tabor Evangelical College (TEC) med videregående skole og misjonsskolen i Hawassa har gått inn i 2018 med anerkjennelse.

På misjonsskolen jobber vi med å få bachelor-utdannelsen akkreditert via ACTEA (Association for Christian Theological Education in Africa) og fikk godkjent denne, men med krav om også å søke om akkreditering av diploma-utdannelsen i teologi.

Den 28. januar vil vi få besøk fra ACTEA for den endelige godkjenningen. I disse dager går tiden med til å forberede de siste tingene så alt er klart til vi får besøk.

   

God skole

På den videregående skolen var det inspeksjon rett før nyttår, hvor inspektører fra det regionale utdannelseskontoret var på besøk. Torsdag 12. januar fikk vi endelig resultatene av evalueringen, og vi har rykket opp et trinn fra trinn 2 til trinn 3. De skolene som ligger på trinn 1 er i fare for å måtte stenge, mens trinn 4 er topp-plassering.

Det er få skoler i Etiopia som ligger på trinn 4, og vi er derfor veldig fornøyd med en trinn 3-plassering. Vi har fortsatt en lang liste av ting vi gjerne vil forbedre på skolen, men dette var en tiltrengt oppmuntring.

   

Eierskapsfølelse

Fredag morgen på morgensamling for elevene på videregående delte skoleleder Tesfaye Teshite den gode nyheten og det vakte stor begeistring.

Elevene våre føler eierskap for skolen og ønsker å bidra til å forbedre forholdene. Dette gav ekstra poeng i evalueringen.

      

 

Felles innsats

Til formiddagskaffen for alle ansatte – lærerne på videregående, de ansatte i administrasjonen og på misjonsskolen – var det bestilt inn kake for å feire resultatet.

Skoleleder på videregående, Tesfaye Teshite, holdt tale og takket spesielt lærerne for innsatsen. Rektor på TEC, Galgalo Karre, takket også alle ansatte og understreket at dette var resultatet av en felles innsats.

Deretter var det kake og brus til alle og det føltes godt å sammen kunne feire denne anerkjennelsen.

   

 

50-årsjubilant  

Året 2018 markerer 50 år for etableringen av Tabor-seminaret, som ble tatt i bruk første gang i 1968. Vi planlegger å markere dette på forskjellig vis i løpet av året, men å begynne på denne måten var spesielt stort for oss som er på TEC.    


Stedlig representant

Stedlig representant

Etiopia

+251 (0) 934441519

Dagens bibelsitat

Sal 118:5 Ut av trengselen kalte jeg på Herren. Herren svarte meg og førte meg ut i fritt rom.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.