> NLM / Internasjonalt / Etiopia / Nyheter / Han ville bli en kristenHan ville bli en kristen

Alle foto: privat

Gud er ikke tilfeldighetens Gud, men miraklenes Gud. En forbipasserende muslim hørte den korte andakten på allidrettsgruppen, og det forandret livet hans.

På nyåret hadde vi samling i allidrett like utenfor NLMs «ferieplass» i Hawassa. Det var bare 12 stykker som møtte frem, og som leder tenkte jeg at det var få.

Andakten varer i cirka 10 minutter og starter litt over klokken 9 lørdag morgen. Denne dagen var det en student ved misjonsskolen på Tabor Evangelical College som hadde andakten.

   

En forbipasserende lytter

Like etter at han hadde begynt, kom det en mann i 25-30-årsalderen gående forbi. Han stoppet opp og lyttet, noe som ofte skjer med forbipasserende.

Andakten tok utgangspunkt i Efeserne 2 om at vi er frelst av nåde. Da studenten var ferdig med å tale, ble han tilkalt av den unge mannen som hadde blitt stående og lytte til andakten.

Mannen kunne fortelle at han er muslim, og at dagens budskap hadde rørt ved hjertet hans. Han sa videre at han ønsket å bli en kristen.

      

   

Gud grep inn

Så grep altså Gud inn denne lørdagsformiddagen og lot denne mannen, som hadde gått langt, passere oss akkurat da andakten ble holdt.

Alt kunne se så tilfeldig ut – andakten nådde en som egentlig ikke var i målgruppen. En tilfeldig forbipasserende muslim som Gud fikk røre ved, og som fikk møte evangeliets budskap om at frelsen er ordnet for alle mennesker.

Det var fantastisk å være vitne til.

    

Ikke forgjeves

Og jeg, som hadde tenkt at vi var så få denne dagen, måtte slå øynene skamfullt ned. Det mest fantastiske av alt skjedde: Et navn ble skrevet i livets bok.

Så er ikke alt arbeidet, frustrasjonene og tankene om at dette arbeidet ikke har noe for seg forgjeves likevel.

«Gud vil ikke miste en eneste en. Han alle vil adle og eie. For ham er hver sjel som en perlesten hvis verd bare himlen kan veie”.


Stedlig representant

Stedlig representant

Etiopia

+251 (0) 934441519

Today's Quote

Sef 3:17 Herren din Gud er midt iblant deg, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.