> NLM / Internasjonalt / Etiopia / Nyheter / Jesus snakker ts'amakko for første...Jesus snakker ts'amakko for første gang!

Foto: Hanna Rasmussen

Jesusfilmen, som er basert på Lukasevangeliet, er verdens desidert mest oversatte film. Den finnes på over 1400 språk – og nå også på ts’amakko!

Det var med stor forventning vi satte opp utstyret. Et sammenleggbart lerret på omtrent 3 kvadrat ble felt ut og hengt på et tre. Både det lille, men effektive batteriet og den lille prosjektoren fikk plass på et lite bord og høytaleren ble hengt på treet bak lerretet. Vi koblet til mikrofon og sjekket at alt fungerte.

Vi var imponert over det flotte utstyret som fikk plass i en skulderveske! Kvaliteten på både lyd og bilde var upåklagelig.

                        

«Hvordan er det mulig?»

Det hadde vært markedsdag i Birayle by den dagen, og vi hadde rigget til på markedsplassen. Noen folk holdt fortsatt på å pakke sammen og dra seg hjemover. Noen lastebiler fylte lasteplanet med folk og deres innkjøp og dro i vei i en sky av støv. Vi var spente på hvor mange som kom til å bli for å se filmen.

Solen gikk ned bak fjellet og vi kunne sette i gang filmen i skumringen. En flokk på 40-50 personer med voksne og barn hadde samlet seg av nysgjerrighet. En del satte seg ned på bakken, noen ble stående.

Etter hvert kom det flere til, og selv om noen etter hvert gikk hjem, var det en gjeng på opptil 100 som så det meste av filmen.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. "Hvordan er det mulig at alt er på ts'amakko?" spurte en. En kvinne var oppriktig forundret over at Jesus kunne snakke perfekt ts'amakko. Flere lurte på det samme.

Hvordan kunne Jesus, som var en utlending, snakke så bra ts'amakko? Andre utlendinger hadde lært seg språket, men ikke så flytende og naturlig som disse som var med på filmen! Og det var flere som istemte: "Det er jo helt fantastisk at Gud kan vårt språk!"

      

Foto: Hanna Rasmussen

  

Invitasjon til frelse

Filmen slutter med en invitasjon til å ta imot Jesus som frelser. Og oversetterne gjentok den invitasjonen da filmen var slutt.

De sa også at det finnes flere kirker i byen og at alle er velkommen til å komme til en av dem om de vil lære mer om Jesus. Det var ingen som tok imot Jesus der og da.

     

Fascinerte tilskuere

Dagen etter fylte vi igjen bilen med utstyr og folk og dro til en landsby ikke langt fra Woytu-elva. Her fant vi ingen trær som var store nok til at vi kunne henge opp lerretet i, men derimot fant vi et byggverk som skulle kunne fungere. Hailu, oversetteren vår, gikk for å spørre eieren, en eldre herre, om det var greit at vi satte det opp der.

"Dette er jo noe dere har jobbet med og som dere nå tilbyr oss. Dere trenger ikke be om tillatelse!" var svaret han fikk.

Også her kom folk og sluttet seg til litt etter litt, og det var sikkert rundt 60 som så filmen. Og igjen ble folk fascinert over at disse utlendingene kunne så bra ts'amakko.

Men det var også en annen reaksjon fra forsamlingen. En scene i filmen viser Jesu møte med mannen som hadde en sønn som var besatt av en demon.

"Jesus kommer til å helbrede gutten," var det en som kommenterte, "for det er en slik kraft den guden deres har".

    

Foto: Karen Elisabet Wittersø Hector

  

Et langsiktig prosjekt

Det hadde vært fint å kunne rapportere om mange som kom til tro som følge av filmen. Men selv om det ikke skjedde disse gangene, tror vi at filmen vil få stor betydning på lengre sikt.

Til å begynne med var det nok fascinasjonen over at den var på deres eget språk som tok fokuset bort fra innholdet.

Neste gang de ser den, vil budskapet kanskje tre tydligere fram. Mange gleder seg til at filmen skal bli vist i deres landsby.

   

Vil nå alle

Det har blitt dannet en komité med medlemmer fra de ulike forsamlingene, og denne har ansvar for at filmen blir vist. Målet er at den skal vises i alle landsbyene og stedene der det bor folk i språkområdet.

Utstyret får lett plass på en motorsykkel og det følger med et sammenleggbart solcellepanel, slik at det kan lades på de stedene der det ikke finnes strøm. Ved utgangen av september har filmen blitt vist på over ti steder, og flere ganger har det vært over 200 folk samlet for å se den.

   

Vær gjerne med og be om at folk skal få større innsikt i sin tro gjennom filmen, og at nye må legges til forsamlingen!


Stedlig representant

Stedlig representant

Etiopia

+251 (0) 934441519

Dagens bibelsitat

Rom 6:8 Men døde vi med Kristus, da tror vi at vi også skal leve med ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.