> NLM / Internasjonalt / Etiopia / Nyheter / Mekane Yesus Seminary markerte...Mekane Yesus Seminary markerte kvinnedagen

Alle foto: Mirjam Syltebø Endalew

I store deler av det etiopiske samfunnet opplever kvinner å bli ekskludert fra stillinger og roller med innflytelse. Men på Mekane Yesus Seminary i Addis Abeba markerte de kvinnedagen med å løfte frem enheten i Kristus.

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars ble markert under morgenandakten ved Mekane Yesus Seminary 7. mars. 

Dagens tekst fra 1 Kor 12,13 ble lest på 7 forskjellige språk. I talen la lærer ved det teologiske seminaret, Ebise Dhibisa, vekt på at enheten i Kristus ikke bare gjelder på tvers av kjønn, men også på tvers av etnisitet. Et sterkt budskap inn i den spente politiske situasjonen som er i Etiopia nå.

      

I dag er omkring 15 % av teologistudentene ved Mekane Yesus Seminary kvinner. Disse deltok i programmet med drama og sang.

Programmet ble avsluttet med en hilsen fra presidenten ved seminaret, Dr. Bruk Ayele.

    

    

Gud utruster alle

Dr. Bruk sa at til tross for Mekane Yesus-kirkens vedtak mot kjønnsdiskriminering, blir kvinner fortsatt diskriminert og kvinners stemmer undertrykt også i kirken. Dr. Bruk fortalte at for ham handler ikke dette om menneskerettigheter, men om troskap til Guds ord og kirkens kall.

Han pekte på at ifølge Bibelen utruster Guds ånd alle mennesker til tjeneste. Dr Bruk sa at kjønnsdiskriminering derfor er i strid med Guds ord, og han minnet om at det er en del av kirkens kall å arbeide for at alle mennesker får bruke sine gaver og utrustninger i tjeneste for ham.

Etter at det formelle programmet var avsluttet, samlet kvinnene som hadde deltatt seg i bønn og takk til Gud. De ønsket å gi ham æren for den vellykkede markeringen.  

  

The Ethiopian Evangelical Church Mekane Yesus (EECMY) er NLMs samarbeidskirke i Etiopia. Vi gjør oppmerksom på at NLM og EECMY har noe ulik teologi når det gjelder stillinger med hyrdeansvar.

  


Stedlig representant

Stedlig representant

Etiopia

+251 (0) 934441519

Dagens bibelsitat

Heb 3:1 Derfor, hellige brødre, dere som har fått del i et himmelsk kall: Gi akt på Jesus, den apostel og yppersteprest som vi bekjenner.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.