> NLM / Internasjonalt / Indonesia / Nyheter / En nyttig annerledeshetEn nyttig annerledeshet

Foto: privat

Som vestlig, med hvit hud og kanskje lyst hår, skiller man seg veldig ut hvor enn man går i Indonesia. Man føler seg ofte som en "outsider" blant de lokale man møter – men det gir også muligheter.

Vi er inne i måneden for ramadan, og i den anledning har det vært arrangert et "fastearrangement" i en av fiskerlandsbyene hvor NLM Indonesia driver et prosjekt, på østkysten av Sumatra. Eventen ble arrangert av barna i aktivitetsgruppa ”Bintang”, de religiøse lederne og teamet fra NLM Indonesia.

Det ble blant annet spilt anklung (et javanesisk musikkintrument) og fremført dukketeater. Da det nærmet seg tiden for at man "bryter" fasten på kvelden, ble det delt ut drikke og mat til alle deltagerne og alle som kom for å se på forestillingen.

    

Det var utrolig gøy å se den kontakten vårt lokale team har med de som bor i fiskerlandsbyen. De har virkelig fått innpass og kan med sine liv vitne til folk i et samfunn der 100% tilhører majoritetsreligionen.

  

Selfies

Det er rundt to år siden sist noen av NLMs utsendinger besøkte landsbyen, fordi det er et sensitivt område. Denne gangen kunne noen av oss være med for å se på forestillingen som ble arrangert.

Det er ikke hver dag det er noen hvite i området, så det ble mange selfies. Spesielt med datteren vår, som bare ble kalt dokka, med sitt blonde hår og runde kinn.

 

Foto: privat

Som vestlig, med hvit hud og kanskje lyst hår, skiller man seg veldig ut i mengden hvor enn man går. En blir lagt merke til, ropt etter, snakket om, og en føler seg veldig ofte som en "outsider" blant de lokale man møter, snakker med og er sammen med.

Hvor mye jeg enn skulle ønske at jeg ikke skilte meg sånn ut, har jeg innsett at det alltid vil være sånn, med mitt noe typiske nordiske utseende. Jeg vil nok aldri få muligheten til å snike meg inn i mengden uten at noen legger merke til at jeg er der.

     

Man settes i en bås

Men jeg har også opplevd det som en styrke, nettopp det å skille seg ut. Folk har allerede satt meg i en bås merket med "annerledes". Da kan man også si ting som kanskje ikke er forventet, gjøre ting på en annen måte enn hva indoneserne er vant til, stille litt direkte spørsmål osv.

Jeg velger å tro at ved å være annerledes kan det også hende at de er mer mottagelige til å høre hva jeg har å si, nettopp på grunn av denne annerledesheten.

  

Vær gjerne med og be om at folk her må få drømmer og syner, og at vi kan få bruke våre liv til å vitne om Ham vi tror på.


Stedlig representant

Stedlig representant

Indonesia

+6282120015178

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.