> NLM / Internasjonalt / Indonesia / Nyheter / Et forbilde for troende i landet



Et forbilde for troende i landet

Foto: privat

For NLMs utsendinger i Indonesia ble årets 17. mai en særlig stor påminnelse om hvor viktig trosfriheten vår er. Guvernørkandidaten Ahok har den siste tiden blitt et forbilde for kristne i Indonesia, takket være hans mot til å stå frem med sin kristne tro, selv om det koster.

17. mai, dagen over alle norske dager, har akkurat vært. Selv om man ikke fikk spist kroneis og norske (svine)pølser eller gått i bunad og hilse på kongen, ble dagen feiret i Indonesia også.

På slike dager blir man minnet om hva det er som gjør at man er så glad i Norge, at man føler seg norsk, hva man savner litt og hvor heldig man er som kommer fra et land med så utrolig stor frihet.

   

Kineser og kristen

De siste månedene har det her i Indonesia foregått en rettssak mot guvernøren i Jakarta, Ahok, som ble anklaget for blasfemi. Han er i utgangspunktet ikke skyldig i det han er anklaget for, men for å gjøre en lang historie kort, har han likevel blitt dømt til 2 års fengselsstraff.

   

Ahok en både kineser og kristen, som da er to av minoritetene her i landet. Han har utmerket seg som en god leder og hatt en tydelig anti-korrupsjonspolitikk, samtidig som han har et godt samarbeid med presidenten. Han har med andre ord vakt stor oppsikt og provosert mange.

  

  

Foto: privat

  

Indonesias Paulus 

Under rettssaken hadde han en "tale" på direktesendt TV, der han sa at alle de som anklager ham for å være en vantro bare kan tro om igjen. Han poengterte at han IKKE er en vantro, for han tror på Gud og at han har mottatt frelse gjennom Jesus.

Språklæreren vår var helt i skyene etter å ha sett sendingen og sa at Ahok har nå blitt Indonesias Paulus. Tilsynelatende uten frykt sier han hva han vil og har fått mulighet til å dele hele evangeliet landet rundt på direktesendt TV.

   

Redde for å stikke seg frem  

Vi opplever at kristne her i dette landet er litt redde for å stikke seg for mye ut, og at man holder seg til sine egne, kanskje spesielt i Medanområdet, der man lever så tett side om side med mennesker av andre religioner. Man er redd for å skape konflikt og vekke oppsikt.

Slike mennesker som Ahok har blitt et forbilde for andre kristne her, og de har blitt oppløftet av hans mot til å stå fram og å stå fast til tross for at det har sin pris.

   

Være med og be for ledelsen i landet, for til tross for religionsfrihet er det i praksis ikke slik. Vær også med å be om frimodighet blant de kristne, at de må tørre å dele blant dem som ennå ikke har hørt.


Stedlig representant

Stedlig representant

Indonesia

+6282120015178

Dagens bibelsitat

1Joh 5:4 For alt det som er født av Gud, seirer over verden. Og dette er den seier som har seiret over verden: vår tro.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.