> NLM / Internasjonalt / Indonesia / Nyheter / Inspirerende studenterInspirerende studenter

Foto: Brita Vestbøstad

Til tross for lange skoledager var studentene i Sihabong-Habong engasjert i barnelag på ettermiddagstid, for det var så viktig for dem å fortelle barna om Jesus.

NLM har samarbeidet med kirkesamfunnet GKLI (Gereja Kristen Luther Indonesia) siden midten av åttitallet. De har sitt hovedkontor midt i skogen på Nord-Sumatra, i en liten landsby som heter Sihabong-Habong, ca åtte timer med bil fra Medan.

Der har de også en høyskole hvor de utdanner prester, evangelister og lærere. Landsbybeboerne har tradisjonelt sett vært tilhengere av åndetro og animisme, men etter påvirkning av misjonærer og kirke, er det nå stor overvekt av kristne i området.

   

Mange barnelag

Det var stor stas å få lov til å bli med TeFT-teamet til Sihabong-Habong i slutten av februar. Vi fikk være med på mange barnelag og fikk et godt innblikk i livet som teologi- og kristendomsstudenter på høyskolen der.

Studentene møtte opp hver dag klokka 8 for morgensamling, og til tross for lange dager på skolebenken var de også engasjerte i barnelag på ettermiddagstid. Det var inspirerende å se hvor glødende de var overfor barna og hvor ivrige de var på å fortelle andre om Jesus.

 

 

Foto: Brita Vestbøstad

 

Bygge relasjoner med studentene

Vi fikk også mye tid til å være sammen med studentene og dele liv og erfaringer med dem. Det var godt å få bygge relasjoner og oppleve at selv om vi kommer fra ulike kulturer, kan vi fortsatt lære mye av hverandre og le sammen.

Den siste kvelden tente vi bål og hadde skikkelig leirstemning med sang og leker. Vi fikk virkelig kjenne på at vi er ett i Kristus.

   

Fokus på misjon

GKLI har de siste årene lagt stor vekt på misjon. En av NLMs ansatte reiser minst to ganger i måneden til skolen for å undervise om det temaet. Elevene ved skolen var også opptatt av misjon, og flere sa at de gjerne kunne tenkt seg å reise til steder med få kristne for å evangelisere.

Vær gjerne med og be om at studentene ved høyskolen må fortsette å være brennende kristne, og at de må bli brukt som Guds utstrakte armer til å nå de unådde i Indonesia.

  

Teologistudentene i Sihabong-habong var glødende engasjert i barna. Foto: Yosua Poerba


Stedlig representant

Stedlig representant

Indonesia

+6282120015178

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.