> NLM / Internasjonalt / Indonesia / Nyheter / På vei tilbakePå vei tilbake

Rett før jul ble byens første «Home Shelter» for mennesker med en psykisk lidelse offisielt åpnet. YNLM har i samarbeid med indonesiske myndigheter og et rehabiliteringssenter nå åpnet et hjem og senter for rehabilitering, på veien tilbake til samfunnet. 

Vi er alle på vei, til ulike plasser og til ulike etapper av livet vårt. Vi trenger alle medvandrere, og noen som kan følge oss og støtte oss på veien.

Av og til er det vi som trenger støtte og av og til er det vi som kan tilby en hånd og følge en annen på deres vei. På egen hånd kommer vi ikke langt.

Foto: Anna Rifsgård

Vi er skapt til fellesskap, med hverandre og med Gud selv. Tenk så fantastisk at Gud selv vil være vår medvandrer og venn og følge oss hvert skritt på veien, og han ønsker at vi hver dag skal vandre nærmere Ham. For en Nåde!

       

Får opplæring og trening

Rett før jul ble byens første «Home Shelter» for mennesker med en psykisk lidelse offisielt åpnet. YNLM (NLM sin lokale sosiale organisasjon i Indonesia) har i samarbeid med myndigheter og et rehabiliteringssenter nå åpnet et hjem og senter for rehabilitering, på veien tilbake til samfunnet.

Her kan deltakene få trening og opplæring i livsnødvendige ferdigheter for å etterhvert kunne klare seg på egen hånd. De blir del av et fellesskap som kan styrke og hjelpe når dagene blir tunge, og vi har stab som følger dem opp og som kan være medvandrere på veien. Fokuset er åndelig, mental og fysisk vekst og gjenopprettelse.

      

Innvielse av senteret

Lokale myndigheter, representanter fra NLM  og prosjektets samarbeidspartnere var invitert. Også naboer og andre i senterets nærhet ble invitert, og til tross for høljende regn var det godt oppmøte.

Vi hadde en fin formiddag sammen, der NLM og teamet først hadde en samling der vi innviet hjemmet/senteret sammen i bønn og lovsang. Så kom representanter fra myndigheter, familie, naboer og andre samarbeidspartnere.

Det ble holdt noen taler, og koordinator for prosjektet Siti Meilan Simbolon holdt en appell mot stigmatisering av psykisk syke og om vårt fellesansvar for å hjelpe hverandre. Om vi har en psykisk lidelse eller ikke, har vi alle ansvar for hvordan vi møter hverandre og kan bidra til å hjelpe hverandre.

Vi er alle på en reise og trenger alle gjenoppretting og å vokse som mennesker. Det er mulig for de med en psykisk lidelse å komme tilbake til samfunnet. Det er mulig å ha et godt liv og å være en del av et fellesskap/familie igjen. Det er mulig å gjenopprettes! Det var et fint budskap, og mange ble berørt.

  

Stolte deltakere

Senteret har foreløpig fire deltakere, og de kunne med stolthet, om enn litt nervøse, selv presentere seg. Vi kunne se med egne øyne arbeidet de gjort med å lage flotte hyller til senteret, en fin uteplass, anlegge hage/dyrking av grønnsaker foran huset og fiskeoppdrett i bakgården.

Her er det mange muligheter til arbeidstrening og erfaringer som kan gi inntekter og muligheter til å klare seg på egen hånd.

 

Foto: Anna Rifsgård

   

Be for ...

Vær med å be for vårt Home Shelter og for våre deltakere i prosjektet. Be om at hjemmet virkelig kan få være det det er tenkt som, at deltakerne kan bli styrket, utrustet og få vokse både mentalt og åndelig og at senteret også kan få positiv betydning for menneskene i nærområdet.

Be om visdom og tålmodighet for teamet vårt og prosjektledelsen. Be om gode relasjoner i senterets nærhet og til myndighetene. Deltakerne er fra forskjellige trosretninger. Be om at de alle må bli bedre kjent med Ham som er både Skaper, Gjenoppretter, Frelser, Venn og den beste Medvandrer!


Stedlig representant

Stedlig representant/bistandsrådgiver

Indonesia

+6282329469046

Dagens bibelsitat

Sal 118:5 Ut av trengselen kalte jeg på Herren. Herren svarte meg og førte meg ut i fritt rom.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.