> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Ny pastor i VJELKNy pastor i VJELK

Mens familien ser på, mottar pastor Seima etter innvielsen blomster fra barn i Izumo menighet. Alle foto: Kari Opperud

20. mars – på årsmøtet til Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) – ble Toshihito Seima innviet til pastor. Innvielsen var årsmøtets høydepunkt.

Familien Seima

Toshihito Seima er en mann i førtiårene, trebarnsfar og annen generasjons kristen. Moren ble døpt i Tottori menighet for mange år siden. Faren er eldste i Yonago menighet. Han ble døpt av misjonær Knut Nordhaug på begynnelsen av 1980-tallet.

Toshihito Seima var godt voksen da han begynte på teologistudiet i Kobe. Men kona og barna har vært gode støtter i kallsprosessen og i menighetsarbeidet så langt. Hele familien er tent for barne- og ungdomsarbeid. De bor nå i Izumo kirke, der Seima har vært evangelist et par år.

    

Årsmøtets høydepunkt

Innvielse av nye pastorer skjer ikke hvert år. Men når det skjer, er det årsmøtets høydepunkt! Da kommer alltid en stor flokk fra menigheten som vedkommende arbeider i. Etter selve seremonien er det overrekkelse av blomster og gaver.

Et annet høydepunkt på årsmøtene er presentasjon av nye eldste i menighetene. De velges lokalt, men presenteres på årsmøtet – sammen med sin familie.

I år ble vi presentert for en ny eldste i Aotani menighet i Kobe. Pak Chong kom fra Korea til Japan som utvekslingsstudent for 31 år siden. Nå er han og familien bosatt i Kobe, fordi Pak er professor på Kobe universitet. En av sønnene er for tiden student på KLTS, og var utsending til Norge under NLMs 125-årsjubileum i fjor.

    

Pak Chong hilser årsmøtet. Den ene sønnen (nr. to f.v.) besøkte Norge i fjor.

  

Å bli pastor i VJELK

Toshihito Seima kneler. Kirkepresident Rei Nagata (t.h.) leder innvielsen.

For å bli innviet til pastor i VJELK må man ha fullført teologistudiet på Kobe Luthersk Teologiske Seminar (KLTS).

Noen har universitetsutdannelse på forhånd, og søker rett på teologistudiet. Andre tar ett eller to år på bibelskolen først. Studentenes bakgrunn varierer. Flere har arbeidet i noen år. Ja, noen er pensjonister når de tar fatt på teologien.

Det er også nødvending med en anbefaling fra presten i menigheten en tilhører. Studiet begynner i april og tar tre år og ett semester.

Etter endt studium blir kandidaten plassert i arbeid av kirkestyret i VJELK. Det første året er et prøveår. For å bli innviet til pastor, må man etter prøveåret skrive en avhandling om et oppgitt emne, holde prøvepreken m.m.  

  

Stort behov for flere pastorer i VJELK

De siste årene har flere av VJELKs pastorer gått av med pensjon, og andre står for tur til å gå over i pensjonistenes rekker. Noen fortsetter på ett års kontrakt etter at de har gått av.

Be om at nye må ta imot kallet til en tjeneste i Guds rike! Det er stort behov for flere pastorer i VJELK!


Stedlig representant

Stedlig representant, er ute i kortere perioder i 2017-18.

Japan

+81 78-291-5822

+81 90-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.