> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Pastor Shigeru Masaki er dødPastor Shigeru Masaki er død

Radiopastor Shigeru Masaki lengst til høyre. (kariopperud.files.wordpress.com)

Fra NLMs samarbeidskirke i Japan har det kommet melding om at tidligere radiopastor Shigeru Masaki døde søndag 13. august. Han fylte 90 år ca. tre uker før han døde.

Vi kjenner både på vemod over en kjær medarbeider som har gått bort, og stor takknemlighet for den han var og det han har fått bety for mange.

   

Norgesvenn

Shigeru Masaki besøkte Norge mange ganger og reiste rundt i store deler av landet og møtte misjonsvenner og deltok på ulike samlinger i Misjonssambandet. Han var også gjest på flere generalforsamlinger, ofte sammen med sin kone.

Mange i NLMs foreninger og forsamlinger har møtt Masaki og har sterke og gode minner etter det.

Han hadde en gave til å få kontakt med mennesker, både i Japan og andre steder han besøkte, og han formidlet et tydelig og sterkt budskap om Jesus. Han brant for at flest mulig, verden over, skulle få høre evangeliet.

   

Lang og tro tjeneste

Masaki ble kristen under krigen som ganske ung. Etter at NLMs arbeid i Japan startet, kom han til bibelskolen i Kobe, og senere studerte han ved Kobe Lutherske Teologiske Seminar. Han virket i flere menigheter i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke, bl.a. startet han nybrottsarbeid i storbyen Osaka.

Fra 1968 ble han den første leder og radiopastor for radioarbeidet ”Lys til hjertet”, en tjeneste han hadde i ca. 20 år. Programmet ble sendt på mange radiokanaler i Japan, og hvert år ble det rapportert om mange som var blitt ledet til å ta imot Jesus og bli døpt, etter først å ha hørt evangeliet via radioen.

Masaki ble også mye brukt som taler på evangeliseringskampanjer i mange menigheter i Japan. Han hadde en spesiell nådegave til å formidle evangeliet til mennesker som ikke hadde hørt om Jesus før.

Fra han var 60 år, virket Masaki i flere år blant japanere i USA hvor han startet menigheter og formidlet evangeliet via radio.

   

Vemod og takknemlighet

Mange av NLMs misjonærer i Japan har hatt et nært forhold til Masaki og fått oppleve et godt fellesskap og samarbeid med han.

Vi vil huske på familien som er i sorg, kona Masae og sønnene Makito og Naomichi med deres familier. De har stått sammen med mann og far i tjenesten, og sønnene er aktive i Guds rikes arbeid i henholdsvis Japan og USA.

   

Vi takker Gud for det Shigeru Masaki har fått bety for Guds rike i Japan og andre steder. Vi priser Gud for at vår bror og medarbeider har nådd målet, og lyser fred over hans gode minne.

 

Av Jan Sandvik 


Stedlig representant

Stedlig representant, er ute i kortere perioder i 2017-18.

Japan

+81 78-291-5822

+81 90-7889-1802

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.