> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

20. september 2017

Den dagen Zaya fra Mongolia ble med en slektning i kirken, talte pastoren om bønnens kraft. Hun ga det et forsøk– og Gud svarte. Det ble et vendepunkt for henne.

14. september 2017

Nylig ble vår mongolske avdelingsleder i Ulaanbaatar invitert til parlamentet. Temaet var utforming av en humanitær politikk for Mongolia. 

22. juni 2017

"Vi har vært med på noe som er større enn det vi noen gang kunne tenke oss," skriver familien Osorio Olsen, som nå reiser hjem til Norge etter totalt 5 år i Mongolia.

26. mai 2017

På misjonærfeltene får man mye erfaring med å ta farvel. Her kommer noen tanker om dette fra Mongolia.

12. mai 2017

NLM støtter en luthersk bibelskole i Darkhan i Mongolia. Etter sju år ses gode frukter av virksomheten. 

11. mai 2017

Se for deg at du har en datter på seks år. Liten og spe. Tøff på dagen, redd om natten. Det er hennes første skoledag. Snart må dere skilles. Det vil ta lang tid før du får se henne igjen.

20. mars 2017

Mandag 27. februar til onsdag 1. mars feira mongolerane Tsagaan Sar, nyttår. Desse dagane er pregar av tradisjonar, overtru og mykje mat. Bli med på feiringa.

14. mars 2017

Klokka er seks. Det er mørkt ute. De fleste barna i den lille byen Khovd langt vest i Mongolia er allerede godt i gang med kveldsstellet. Men på den norske skolen i byen er situasjonen en annen. Her er det nemlig lesevake i kveld.

28. februar 2017

Hvordan styrke barns rettigheter i et land som enda strever med stor sosial nød? Hvordan få statsministeren med på laget, til det beste for barna? NLMs egen lobbyist i Mongolia, Tsogbayar, er på saken. 

23. februar 2017

Å arbeide som misjonær i verdens kaldeste hovedstad bringer med seg noen utfordringer man ikke finner på andre misjonsfelt. Les hvordan Ole Fredrik betrakter vinterkulda i Ulaanbaatar. 

17. februar 2017

Anten ein skal på fisketur etter fisk under den mongolske isen, eller ut og fiska menneske, er det ein ting som gjeld: tolmod. 

13. februar 2017

2017 er det siste året for helseprosjektet i Mongolia, og mye er bedre enn før. 2016 var valgår, og dette skulle vise seg å by på noen utfordringer.

08. februar 2017

Tuvdendorj har selv vokst opp på skoleinternat. De siste sju årene har vært vår trofaste sjåfør, og han gleder seg over arbeidet som blir gjort for å bedre forholdene for barna.

01. februar 2017

Mongolia har store naturressurser og en kirke i vekst. Men samtidig har landet store utfordringer, og NLM arbeider blant annet særlig for å sikre barns rettigheter.

15. januar 2017

Siden januar 2016 har NLMs samarbeidskirke i Mongolia drevet fotballklubber for gutter. Målet er å gi Jesus i hjertet til guttene og påvirke dem til å følge Jesus.  

16. desember 2016

– Mongolsk språk er svært forskjellig fra norsk. Jeg må presse meg til å tenke på en annen måte enn jeg er vant til når jeg snakker dette språket, forteller Ole Fredrik Kullerud, som er utsending i Mongolia.

07. desember 2016

I oktober hadde vi en festdag her i Khovd. Da var det åpningsfest for den nye kirka – med innlagt vann!

24. november 2016

Når kulda byrjar å setje inn og dyra er på sitt feitaste, er det slaktetid i Bayan-Ulgii. Eg var så heldig at eg fekk vera med ein av våre lokalt tilsette, Baibolat, heim til familien hans når dei skulle få vintermaten i hus. 

07. november 2016

I Khovd i Vest-Mongolia driv den lokale kyrkja vidare allidrettsarbeidet som fyrst blei starta av utsendingar frå NLM. Det er ein viktig arena, der ungdommane får møte evangeliet og kristne som inviterar dei med i kyrkja.

31. oktober 2016

Det er langt fra de fleste forunt å se ørner i levende live. Men nå har jeg endelig sett det. Ikke bare et par stykker heller. Jeg har nemlig vært på ørnefestival i Bayan-Ulgii.


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 73:23f Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.