> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

NLM har jobbet med barns rettigheter i Mongolia i en del år nå. I desember 2012 ble vi inkludert i en samarbeidsavtale for barns beskyttelse sammen med andre store organisasjoner.

Denne helga begynte vi  å pakke i de store blå tønnene våre. Det er 4 år siden vi reiste til Mongolia, og om 8 uker setter vi kursen for Norge.

Nå kan du sjekke hva som er siktig svar på fasiten for uke 15.

Jeg har nå vært i Mongolia i åtte måneder. Tanken på at jeg skal hjem om bare to, gir en følelse av glede, men også av bekymring og nervøsitet.

Norske elever droppet egne julegaver – dette gav mongolske barn flotte gaver til skoleinternat.

Siden Mongolia er månedens misjonsland, har vi laget en quiz hver uke i april! Vi kårer en vinner hver uke som får tilsent et par håndlagede tøfler fra Mongolia!

Vår kirke i Khovd, Bayariin Medee, har hatt ønske om å starte opp igjen med småfelleskap en stund nå. Men av ulike grunner var det ikke mulig før i år.

Den høytiden som er viktigst her i Mongolia er nyttårsfeiringen. Den heter Tsaagan sar (=hvit måne) og feires i februar hvert år.

Gjennom prosjekter og evangelisk arbeid har NLM betydd en forskjell i Mongolia i årene som har gått.

Som vanlig en tirsdag kl 9 var jeg på NLM-kontoret – klar for språkundervisning. Jeg er husmor og språkstudent, og trives med begge deler.

Å reise ut til et nytt land er spennende, men byr og på noen utfordringer. Et fellesskap er da godt å ha.

Julefeiringen ble markert på noe utradisjonelt vis her i Mongolia dette året, men enkelte tradisjoner må en jo holde på for å komme i julestemning.

Et kurs har nylig vært holdt i Khovd, Vest-Mongolia. Tema for kurset var resultatbasert ledelse, og både kursleder og deltakerne var svært fornøyde etter gjennomført uke.

05. desember 2012

NLM i Mongolia har hatt besøk fra Norge. De har lært om kommunikasjon gjennom undervisning, rollespill og gruppeoppgaver.

En ettårings dagligliv i Mongolia, som lærer, er veldig fint. Ikke alle dager er like, men de fleste veldig gode!

En høstdag i oktober kom fem voksne og to barn flygende fra Ulaanbaatar. I løpet av høsten hadde det kommet tre nye ettåringer og en amerikaner til NLMs stab av utsendinger i Mongolia, og det var på tide for alle å bli kjent.

I Bayariin Medee-menigheten i Ulaanbaatar drives et aktivt ungdomsarbeid med 12 bibelgrupper og en nystartet allidrettsgruppe.

For tredje år på rad har et par hundre mongolere vært samlet til misjonskonferanse i Khovd i Vest-Mongolia.

Gjennom NLMs helseprosjekt i Vest-Mongolia lærer den oppvoksende generasjon hvordan de skal ta vare på tennene. Gode vaner sitter bedre når de læres i ung alder. Når barna  kommer heim, gir de gjerne en leksjon til foreldrene sine.

Den norske skolen (DNS) i Khovd har fått nye lokaler. Stein for stein er lagt med lokal håndkraft. 


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 73:26 Om enn mitt kjød og mitt hjerte svikter, så er Gud mitt hjertes klippe og min del for evig.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.