> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

NLM har jobbet med barns rettigheter i Mongolia i en del år nå. I desember 2012 ble vi inkludert i en samarbeidsavtale for barns beskyttelse sammen med andre store organisasjoner.

Denne helga begynte vi  å pakke i de store blå tønnene våre. Det er 4 år siden vi reiste til Mongolia, og om 8 uker setter vi kursen for Norge.

Nå kan du sjekke hva som er siktig svar på fasiten for uke 15.

Jeg har nå vært i Mongolia i åtte måneder. Tanken på at jeg skal hjem om bare to, gir en følelse av glede, men også av bekymring og nervøsitet.

Norske elever droppet egne julegaver – dette gav mongolske barn flotte gaver til skoleinternat.

Siden Mongolia er månedens misjonsland, har vi laget en quiz hver uke i april! Vi kårer en vinner hver uke som får tilsent et par håndlagede tøfler fra Mongolia!

Vår kirke i Khovd, Bayariin Medee, har hatt ønske om å starte opp igjen med småfelleskap en stund nå. Men av ulike grunner var det ikke mulig før i år.

Den høytiden som er viktigst her i Mongolia er nyttårsfeiringen. Den heter Tsaagan sar (=hvit måne) og feires i februar hvert år.

Gjennom prosjekter og evangelisk arbeid har NLM betydd en forskjell i Mongolia i årene som har gått.

Som vanlig en tirsdag kl 9 var jeg på NLM-kontoret – klar for språkundervisning. Jeg er husmor og språkstudent, og trives med begge deler.

Å reise ut til et nytt land er spennende, men byr og på noen utfordringer. Et fellesskap er da godt å ha.

Julefeiringen ble markert på noe utradisjonelt vis her i Mongolia dette året, men enkelte tradisjoner må en jo holde på for å komme i julestemning.

Et kurs har nylig vært holdt i Khovd, Vest-Mongolia. Tema for kurset var resultatbasert ledelse, og både kursleder og deltakerne var svært fornøyde etter gjennomført uke.

05. desember 2012

NLM i Mongolia har hatt besøk fra Norge. De har lært om kommunikasjon gjennom undervisning, rollespill og gruppeoppgaver.

En ettårings dagligliv i Mongolia, som lærer, er veldig fint. Ikke alle dager er like, men de fleste veldig gode!

En høstdag i oktober kom fem voksne og to barn flygende fra Ulaanbaatar. I løpet av høsten hadde det kommet tre nye ettåringer og en amerikaner til NLMs stab av utsendinger i Mongolia, og det var på tide for alle å bli kjent.

I Bayariin Medee-menigheten i Ulaanbaatar drives et aktivt ungdomsarbeid med 12 bibelgrupper og en nystartet allidrettsgruppe.

For tredje år på rad har et par hundre mongolere vært samlet til misjonskonferanse i Khovd i Vest-Mongolia.

Gjennom NLMs helseprosjekt i Vest-Mongolia lærer den oppvoksende generasjon hvordan de skal ta vare på tennene. Gode vaner sitter bedre når de læres i ung alder. Når barna  kommer heim, gir de gjerne en leksjon til foreldrene sine.

Den norske skolen (DNS) i Khovd har fått nye lokaler. Stein for stein er lagt med lokal håndkraft. 


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.