> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

Et kurs har nylig vært holdt i Khovd, Vest-Mongolia. Tema for kurset var resultatbasert ledelse, og både kursleder og deltakerne var svært fornøyde etter gjennomført uke.

05. desember 2012

NLM i Mongolia har hatt besøk fra Norge. De har lært om kommunikasjon gjennom undervisning, rollespill og gruppeoppgaver.

En ettårings dagligliv i Mongolia, som lærer, er veldig fint. Ikke alle dager er like, men de fleste veldig gode!

En høstdag i oktober kom fem voksne og to barn flygende fra Ulaanbaatar. I løpet av høsten hadde det kommet tre nye ettåringer og en amerikaner til NLMs stab av utsendinger i Mongolia, og det var på tide for alle å bli kjent.

I Bayariin Medee-menigheten i Ulaanbaatar drives et aktivt ungdomsarbeid med 12 bibelgrupper og en nystartet allidrettsgruppe.

For tredje år på rad har et par hundre mongolere vært samlet til misjonskonferanse i Khovd i Vest-Mongolia.

Gjennom NLMs helseprosjekt i Vest-Mongolia lærer den oppvoksende generasjon hvordan de skal ta vare på tennene. Gode vaner sitter bedre når de læres i ung alder. Når barna  kommer heim, gir de gjerne en leksjon til foreldrene sine.

Den norske skolen (DNS) i Khovd har fått nye lokaler. Stein for stein er lagt med lokal håndkraft. 

Karen Emilie, Samuel og Kjetiler alle tilknyttet den nye skolen i Khovd i Mongolia. Samuel på åtte år syntes kanskje det beste med den nye skolen er at det er flere rom enn før. 

18. mai 2012

Torsdag 10. Mai kunne NLM ansatte i Mongolia stolt ta imot Ambassadør Svein Sæther, hans kone Eli Barstad og andre sekretær Kristian Netland fra Den Kongelige Norske Ambassade i Beijing. 

16. mai 2012

I 2008, like etter at NLM kom til Khovd, startet Kjetil Jonasmo opp ei allidrettsgruppe for ungdommene i NLMs samarbeidsmenighet, Bayariin Medee. Siden den gang har de møttes hver onsdag, for å spille basketball og å høre om Jesus.

13. mai 2012

For litt siden spurte vi lederne i kirka om det var mest behov for at vi startet en engelsk bibelgruppe for ungdommer eller for unge voksne kvinner. Begge lederne var enige om at det var det siste det var mest behov for. Så da startet vi det!

30. april 2012

Etter 5 år i Mongolia er jeg nå i gang med å pakke i tønnene. Vi skal avslutte, reise, forlate…… 

25. april 2012

Den 9. august 2008 ble Khovd menighet av Bayariin Medee (Gledelig nytt) kirken offisielt åpnet. Dette er NLMs samarbeidskirke i Mongolia. 

18. april 2012

Etter en travel mars måned, satte alle utsendingene i Mongolia kursen for Terelj, et vakkert naturområde som ligger et par timer utenfor Ulaanbaatar. 

13. april 2012

I går prøvde jeg meg på å lappe sykkelhjul. Det gikk ikke bra. Men i dag kom hjelpen på verandadøra!

12. april 2012

Mongolia er det 8. mest likestilte landet i verden, over blant annet Tyskland, Nederland og Belgia. Spesielt sterkt skårer de på likestilling innen utdanning og økonomi, mange kvinner er i gode stillinger med gode lønninger.

Målfrid Bjørgaas er tidligere misjonær i Mongolia og lege. Her forteller hun om helsesituasjonen i Mongolia, etter en reise dit i 2011.

Se video her

21. mars 2012

Øynene skinner idet billys treffer dyr. Disse øynene er så store at den erfarne jegeren vi har med oss er overbevist om at det må være en ulv vi skimter der ute.

Sosialprosjektet i Mongolia prioriterer barna og deres behov. I Khonkhor, som ligger femten kilometer fra hovedstaden Ulaanbaatar, har man satt opp både ny klinikk og ny barnehage.


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 25:21 La rettsinn og oppriktighet verne meg, for jeg venter på deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.