> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

Norske elever droppet egne julegaver – dette gav mongolske barn flotte gaver til skoleinternat.

Siden Mongolia er månedens misjonsland, har vi laget en quiz hver uke i april! Vi kårer en vinner hver uke som får tilsent et par håndlagede tøfler fra Mongolia!

Vår kirke i Khovd, Bayariin Medee, har hatt ønske om å starte opp igjen med småfelleskap en stund nå. Men av ulike grunner var det ikke mulig før i år.

Den høytiden som er viktigst her i Mongolia er nyttårsfeiringen. Den heter Tsaagan sar (=hvit måne) og feires i februar hvert år.

Gjennom prosjekter og evangelisk arbeid har NLM betydd en forskjell i Mongolia i årene som har gått.

Som vanlig en tirsdag kl 9 var jeg på NLM-kontoret – klar for språkundervisning. Jeg er husmor og språkstudent, og trives med begge deler.

Å reise ut til et nytt land er spennende, men byr og på noen utfordringer. Et fellesskap er da godt å ha.

Julefeiringen ble markert på noe utradisjonelt vis her i Mongolia dette året, men enkelte tradisjoner må en jo holde på for å komme i julestemning.

Et kurs har nylig vært holdt i Khovd, Vest-Mongolia. Tema for kurset var resultatbasert ledelse, og både kursleder og deltakerne var svært fornøyde etter gjennomført uke.

05. desember 2012

NLM i Mongolia har hatt besøk fra Norge. De har lært om kommunikasjon gjennom undervisning, rollespill og gruppeoppgaver.

En ettårings dagligliv i Mongolia, som lærer, er veldig fint. Ikke alle dager er like, men de fleste veldig gode!

En høstdag i oktober kom fem voksne og to barn flygende fra Ulaanbaatar. I løpet av høsten hadde det kommet tre nye ettåringer og en amerikaner til NLMs stab av utsendinger i Mongolia, og det var på tide for alle å bli kjent.

I Bayariin Medee-menigheten i Ulaanbaatar drives et aktivt ungdomsarbeid med 12 bibelgrupper og en nystartet allidrettsgruppe.

For tredje år på rad har et par hundre mongolere vært samlet til misjonskonferanse i Khovd i Vest-Mongolia.

Gjennom NLMs helseprosjekt i Vest-Mongolia lærer den oppvoksende generasjon hvordan de skal ta vare på tennene. Gode vaner sitter bedre når de læres i ung alder. Når barna  kommer heim, gir de gjerne en leksjon til foreldrene sine.

Den norske skolen (DNS) i Khovd har fått nye lokaler. Stein for stein er lagt med lokal håndkraft. 

Karen Emilie, Samuel og Kjetiler alle tilknyttet den nye skolen i Khovd i Mongolia. Samuel på åtte år syntes kanskje det beste med den nye skolen er at det er flere rom enn før. 

18. mai 2012

Torsdag 10. Mai kunne NLM ansatte i Mongolia stolt ta imot Ambassadør Svein Sæther, hans kone Eli Barstad og andre sekretær Kristian Netland fra Den Kongelige Norske Ambassade i Beijing. 

16. mai 2012

I 2008, like etter at NLM kom til Khovd, startet Kjetil Jonasmo opp ei allidrettsgruppe for ungdommene i NLMs samarbeidsmenighet, Bayariin Medee. Siden den gang har de møttes hver onsdag, for å spille basketball og å høre om Jesus.

13. mai 2012

For litt siden spurte vi lederne i kirka om det var mest behov for at vi startet en engelsk bibelgruppe for ungdommer eller for unge voksne kvinner. Begge lederne var enige om at det var det siste det var mest behov for. Så da startet vi det!


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Ord 16:24 Milde ord er som en strøm av honning, søte for sjelen og en legedom for kroppen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.