> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

28. februar 2017

Hvordan styrke barns rettigheter i et land som enda strever med stor sosial nød? Hvordan få statsministeren med på laget, til det beste for barna? NLMs egen lobbyist i Mongolia, Tsogbayar, er på saken. 

23. februar 2017

Å arbeide som misjonær i verdens kaldeste hovedstad bringer med seg noen utfordringer man ikke finner på andre misjonsfelt. Les hvordan Ole Fredrik betrakter vinterkulda i Ulaanbaatar. 

17. februar 2017

Anten ein skal på fisketur etter fisk under den mongolske isen, eller ut og fiska menneske, er det ein ting som gjeld: tolmod. 

13. februar 2017

2017 er det siste året for helseprosjektet i Mongolia, og mye er bedre enn før. 2016 var valgår, og dette skulle vise seg å by på noen utfordringer.

08. februar 2017

Tuvdendorj har selv vokst opp på skoleinternat. De siste sju årene har vært vår trofaste sjåfør, og han gleder seg over arbeidet som blir gjort for å bedre forholdene for barna.

01. februar 2017

Mongolia har store naturressurser og en kirke i vekst. Men samtidig har landet store utfordringer, og NLM arbeider blant annet særlig for å sikre barns rettigheter.

15. januar 2017

Siden januar 2016 har NLMs samarbeidskirke i Mongolia drevet fotballklubber for gutter. Målet er å gi Jesus i hjertet til guttene og påvirke dem til å følge Jesus.  

16. desember 2016

– Mongolsk språk er svært forskjellig fra norsk. Jeg må presse meg til å tenke på en annen måte enn jeg er vant til når jeg snakker dette språket, forteller Ole Fredrik Kullerud, som er utsending i Mongolia.

07. desember 2016

I oktober hadde vi en festdag her i Khovd. Da var det åpningsfest for den nye kirka – med innlagt vann!

24. november 2016

Når kulda byrjar å setje inn og dyra er på sitt feitaste, er det slaktetid i Bayan-Ulgii. Eg var så heldig at eg fekk vera med ein av våre lokalt tilsette, Baibolat, heim til familien hans når dei skulle få vintermaten i hus. 

07. november 2016

I Khovd i Vest-Mongolia driv den lokale kyrkja vidare allidrettsarbeidet som fyrst blei starta av utsendingar frå NLM. Det er ein viktig arena, der ungdommane får møte evangeliet og kristne som inviterar dei med i kyrkja.

31. oktober 2016

Det er langt fra de fleste forunt å se ørner i levende live. Men nå har jeg endelig sett det. Ikke bare et par stykker heller. Jeg har nemlig vært på ørnefestival i Bayan-Ulgii.

30. september 2016

Jan Ingve Bernssen er på plass i Ulgii som ny avdelingsleder for NLM. Bli bedre kjent med ham i følgende intervju.

09. september 2016

I august ble resultatene fra midtveisevalueringen til NLMs prosjekt Strengthening Children’s Rights presentert. Det var et spennede møte, og flere gode resultat kom frem.

18. mai 2016

Da menighetene i Ulaanbaatar og Darkhan i Mongolia begynte å bli selvstendige på mange måter, ville NLM nå videre ut. Nå har NLM hatt utsendinger boende i Khovd siden 2008.

06. mai 2016

Kan et mongolsk folkeeventyr lære oss noe om å leve nær til Jesus?

26. april 2016

I Mongolia finansierer NLM arbeid bland barn og unge i samarbeidskyrkja Bayariin Medee. I prosjektkatalogen kan de lese om idrettsgrupper både i Ulaanbaatar og Khovd som får støtte frå NLM. E.Ganzorig er leiar for sportsgruppa i Ulaanbaatar. Han har skrive ein rapport frå arbeidet der, som for høvet er omsett til norsk

07. april 2016

Iblant får misjonærer høre mye ros for hvor modig og tøff man er. Kanskje tror mange at misjonærer er sterke, friske, og fryktløse mennesker med en stor tro og et sterkt kall. Men er det slik det er?

04. mars 2016

I Mongolia feirer de snart Nawruz, vårjevndøgn, og familier og venner vil samles for å feire fruktbarhet, vennskap, fred og forsoning. Samtidig skal vi nordmenn feire påske – og vi feirer ikke bare nytt liv på jorden, men Jesu evige seier over døden.

NLM-Ms sosialprosjekt i Khovd, «Strengthening Children’s Rights» (SCR), er inne i sitt 8.år. Fra og med januar 2014 ble virksomheten i prosjektet utvidet til nabofylket Bayan-Ulgii. Like før inngangen til 2016 tok SCR2 i bruk en ny arbeidsmetode ved å velge tre modell-internat i disse fylkene. 


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Ord 16:24 Milde ord er som en strøm av honning, søte for sjelen og en legedom for kroppen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.