> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

07. desember 2016

I oktober hadde vi en festdag her i Khovd. Da var det åpningsfest for den nye kirka – med innlagt vann!

24. november 2016

Når kulda byrjar å setje inn og dyra er på sitt feitaste, er det slaktetid i Bayan-Ulgii. Eg var så heldig at eg fekk vera med ein av våre lokalt tilsette, Baibolat, heim til familien hans når dei skulle få vintermaten i hus. 

07. november 2016

I Khovd i Vest-Mongolia driv den lokale kyrkja vidare allidrettsarbeidet som fyrst blei starta av utsendingar frå NLM. Det er ein viktig arena, der ungdommane får møte evangeliet og kristne som inviterar dei med i kyrkja.

31. oktober 2016

Det er langt fra de fleste forunt å se ørner i levende live. Men nå har jeg endelig sett det. Ikke bare et par stykker heller. Jeg har nemlig vært på ørnefestival i Bayan-Ulgii.

30. september 2016

Jan Ingve Bernssen er på plass i Ulgii som ny avdelingsleder for NLM. Bli bedre kjent med ham i følgende intervju.

09. september 2016

I august ble resultatene fra midtveisevalueringen til NLMs prosjekt Strengthening Children’s Rights presentert. Det var et spennede møte, og flere gode resultat kom frem.

18. mai 2016

Da menighetene i Ulaanbaatar og Darkhan i Mongolia begynte å bli selvstendige på mange måter, ville NLM nå videre ut. Nå har NLM hatt utsendinger boende i Khovd siden 2008.

06. mai 2016

Kan et mongolsk folkeeventyr lære oss noe om å leve nær til Jesus?

26. april 2016

I Mongolia finansierer NLM arbeid bland barn og unge i samarbeidskyrkja Bayariin Medee. I prosjektkatalogen kan de lese om idrettsgrupper både i Ulaanbaatar og Khovd som får støtte frå NLM. E.Ganzorig er leiar for sportsgruppa i Ulaanbaatar. Han har skrive ein rapport frå arbeidet der, som for høvet er omsett til norsk

07. april 2016

Iblant får misjonærer høre mye ros for hvor modig og tøff man er. Kanskje tror mange at misjonærer er sterke, friske, og fryktløse mennesker med en stor tro og et sterkt kall. Men er det slik det er?

04. mars 2016

I Mongolia feirer de snart Nawruz, vårjevndøgn, og familier og venner vil samles for å feire fruktbarhet, vennskap, fred og forsoning. Samtidig skal vi nordmenn feire påske – og vi feirer ikke bare nytt liv på jorden, men Jesu evige seier over døden.

NLM-Ms sosialprosjekt i Khovd, «Strengthening Children’s Rights» (SCR), er inne i sitt 8.år. Fra og med januar 2014 ble virksomheten i prosjektet utvidet til nabofylket Bayan-Ulgii. Like før inngangen til 2016 tok SCR2 i bruk en ny arbeidsmetode ved å velge tre modell-internat i disse fylkene. 

15. februar 2016

I Mongolia er kirken fortsatt i sin barndom. Det gir spesielle muligheter, men også krevende utfordringer. Siden evangeliet kom hit for bare få år siden, trengs opplæring og hjelp til sunne relasjoner. 

03. februar 2016

Bli bedre kjent med David Olson, mannen som holder styr på NLMs arbeid i Mongolia – og som sørget for Vest-Mongolias første ishockeybane!

01. februar 2016

Kirken i Mongolia har opplevd sterk vekst de siste 20 årene. NLM har også blitt vist stor tillit av myndighetene, og har sett svært gode resultater i arbeidet for barns rettigheter og bedre primærhelsetjenester. Les mer og se film her!

18. januar 2016

– No har eg arbeida på mongolsk skule i ca. fem månadar. På mange måtar kan eg vel seie at undervisinga ikkje er så ulik frå heime, men på andre måtar er ho veldig ulik, skriv Kjersti Haug.

– Gjennom arbeidet mitt ønsker jeg ikke bare å medvirke positivt til NLM, men også til landet mitt, sier Bauka. Bli kjent med NLMs nye administrasjonskoordinator i Bayan-Ulgii i Mongolia.

17. desember 2015

– I november hadde jeg gleden av å delta på rapportmøte i Khovd, der resultater fra skoleinternatene ble presentert, forteller Morten Lende Olsen. – Det var oppmuntrende å få høre flere gode resultater.  

Her om dagen så jeg de første tegn på julepynting i Khovd. Det lokale supermarkedet hadde hengt noen pappnisser og stjerner på døra. Det satte tankene mine i sving. 

NLM Mongolia hadde ei samling for alle expats (utanlandske arbeidarar) i Khovd 20.–24. oktober. Her kjem eit lite innblikk i borna si samling. 


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 25:21 La rettsinn og oppriktighet verne meg, for jeg venter på deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.