> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

26. april 2016

I Mongolia finansierer NLM arbeid bland barn og unge i samarbeidskyrkja Bayariin Medee. I prosjektkatalogen kan de lese om idrettsgrupper både i Ulaanbaatar og Khovd som får støtte frå NLM. E.Ganzorig er leiar for sportsgruppa i Ulaanbaatar. Han har skrive ein rapport frå arbeidet der, som for høvet er omsett til norsk

07. april 2016

Iblant får misjonærer høre mye ros for hvor modig og tøff man er. Kanskje tror mange at misjonærer er sterke, friske, og fryktløse mennesker med en stor tro og et sterkt kall. Men er det slik det er?

04. mars 2016

I Mongolia feirer de snart Nawruz, vårjevndøgn, og familier og venner vil samles for å feire fruktbarhet, vennskap, fred og forsoning. Samtidig skal vi nordmenn feire påske – og vi feirer ikke bare nytt liv på jorden, men Jesu evige seier over døden.

NLM-Ms sosialprosjekt i Khovd, «Strengthening Children’s Rights» (SCR), er inne i sitt 8.år. Fra og med januar 2014 ble virksomheten i prosjektet utvidet til nabofylket Bayan-Ulgii. Like før inngangen til 2016 tok SCR2 i bruk en ny arbeidsmetode ved å velge tre modell-internat i disse fylkene. 

15. februar 2016

I Mongolia er kirken fortsatt i sin barndom. Det gir spesielle muligheter, men også krevende utfordringer. Siden evangeliet kom hit for bare få år siden, trengs opplæring og hjelp til sunne relasjoner. 

03. februar 2016

Bli bedre kjent med David Olson, mannen som holder styr på NLMs arbeid i Mongolia – og som sørget for Vest-Mongolias første ishockeybane!

01. februar 2016

Kirken i Mongolia har opplevd sterk vekst de siste 20 årene. NLM har også blitt vist stor tillit av myndighetene, og har sett svært gode resultater i arbeidet for barns rettigheter og bedre primærhelsetjenester. Les mer og se film her!

18. januar 2016

– No har eg arbeida på mongolsk skule i ca. fem månadar. På mange måtar kan eg vel seie at undervisinga ikkje er så ulik frå heime, men på andre måtar er ho veldig ulik, skriv Kjersti Haug.

– Gjennom arbeidet mitt ønsker jeg ikke bare å medvirke positivt til NLM, men også til landet mitt, sier Bauka. Bli kjent med NLMs nye administrasjonskoordinator i Bayan-Ulgii i Mongolia.

17. desember 2015

– I november hadde jeg gleden av å delta på rapportmøte i Khovd, der resultater fra skoleinternatene ble presentert, forteller Morten Lende Olsen. – Det var oppmuntrende å få høre flere gode resultater.  

Her om dagen så jeg de første tegn på julepynting i Khovd. Det lokale supermarkedet hadde hengt noen pappnisser og stjerner på døra. Det satte tankene mine i sving. 

NLM Mongolia hadde ei samling for alle expats (utanlandske arbeidarar) i Khovd 20.–24. oktober. Her kjem eit lite innblikk i borna si samling. 

20. november 2015

Som misjonær i et fremmed og goldt land byr hverdagen på alt av vær og vind. Les om noen av misjonær Karens betraktinger fra Mongolia, og hennes takknemlighet til Gud. 

Mandag 2. november 2015 var på mange måter en historisk dag for NLM Mongolia. Noen kommer og noen går, og hovedkontoret har fått ny adresse.

26. september feiret Bayariin Medee 20-årsjubileum i Ulaanbaatar. Festgudstjeneste med påfølgende festmiddag ble holdt i partihuset til det gamle kommunistpartiet.

16. oktober 2015

Etter å ha vært i Norge i to år, var det spennende for Bjørn Olav Sørhus, som arbeider med bistand for NLM i Mongolia, å se hvordan det gikk med helseprosjektet. Bli med ham på evaluering i fylket Gobi-Altai.

22. september 2015

For noen uker siden kom det en lastebil fra Ulaanbaatar. Den kom med helt ferske bøker fra trykkeriet. For første gang kunne forfatter Gunn Andersson holde den nye mongolske andaktsboka i hånda.

15. september 2015

Etter mer enn ti års venting har Bayariin Medee i Mongolia endelig fått flere pastorer. Nå er det tre pastorer som har ansvaret for kristenflokkene i Bayariin Medee.

23. juni 2015

Mongolia har flere verdensrekorder. Flest sauer per innbygger er en av dem.

04. juni 2015

Sidan August 2013 har Lars-Petter vore eittåring i Ulaanbaatar. Her fortel han sine erfaringar frå tida i Mongolia.


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.