> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

15. oktober 2013

For fem år siden gikk startskuddet for Bayariin Medee i Khovd. Fortsatt er noen av de første med. Men nye ungdommer preger forsamlingen.

30. september 2013

Nyleg vakna eg i senga mi her i Ulaanbaatar berre for å finne ut at det enorme hovudet mitt IGJEN har stoppa blodkrinsen til arma mi og nærast drept den. Eg trur nok dei fleste kjenner seg att i situasjonen. 

16. september 2013

I sommer fikk jeg reise på en utrolig spennende tur rundt omkring i Mongolia sammen med tre venner fra menigheten Bayariin Medee.  En ting jeg satte veldig stor pris på var andakten og bønnen vi hadde sammen.  

Som misjonærer i Khovd, enten vi jobber på DNS, med språk, i prosjekter, administrasjon eller mer direkte rettet inn mot evangelisk arbeid,  så er vi med i menigheten Bayariin Medee; Gledelig nytt.

Nå kan du sjekke hva som var riktig svar på Mongoliaquizen for uke 17.

Et av fokusområdene til Strengthening Children’s Rights- prosjektet (sosialprosjektet) har vært å bedre sosialarbeiderutdannelsen i Mongolia.

Livet her i Mongolia er spennende for en ettåring. Det å møte en kultur med øyne utenfra kan være både spennede og utfordrende. Men en ting er sikkert: det er lærerikt!

Nå kan du sjekke hva som er riktig svar på fasiten for uke 16.

NLM har jobbet med barns rettigheter i Mongolia i en del år nå. I desember 2012 ble vi inkludert i en samarbeidsavtale for barns beskyttelse sammen med andre store organisasjoner.

Denne helga begynte vi  å pakke i de store blå tønnene våre. Det er 4 år siden vi reiste til Mongolia, og om 8 uker setter vi kursen for Norge.

Nå kan du sjekke hva som er siktig svar på fasiten for uke 15.

Jeg har nå vært i Mongolia i åtte måneder. Tanken på at jeg skal hjem om bare to, gir en følelse av glede, men også av bekymring og nervøsitet.

Norske elever droppet egne julegaver – dette gav mongolske barn flotte gaver til skoleinternat.

Siden Mongolia er månedens misjonsland, har vi laget en quiz hver uke i april! Vi kårer en vinner hver uke som får tilsent et par håndlagede tøfler fra Mongolia!

Vår kirke i Khovd, Bayariin Medee, har hatt ønske om å starte opp igjen med småfelleskap en stund nå. Men av ulike grunner var det ikke mulig før i år.

Den høytiden som er viktigst her i Mongolia er nyttårsfeiringen. Den heter Tsaagan sar (=hvit måne) og feires i februar hvert år.

Gjennom prosjekter og evangelisk arbeid har NLM betydd en forskjell i Mongolia i årene som har gått.

Som vanlig en tirsdag kl 9 var jeg på NLM-kontoret – klar for språkundervisning. Jeg er husmor og språkstudent, og trives med begge deler.

Å reise ut til et nytt land er spennende, men byr og på noen utfordringer. Et fellesskap er da godt å ha.

Julefeiringen ble markert på noe utradisjonelt vis her i Mongolia dette året, men enkelte tradisjoner må en jo holde på for å komme i julestemning.


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 25:21 La rettsinn og oppriktighet verne meg, for jeg venter på deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.