> NLM / Internasjonalt / Mongolia / NyheterNyheter

06. mai 2014

På påskesøndagsgudstjenesten i Bayariin Medee Christian Church i Ulaanbaatar var det stor høytidsfest. Fem nye troende ble døpt og dermed lagt til menigheten.

                                           

15. april 2014

I snart to år har engelskgruppa vore ein del av fritida til NLM-utsendingar i Ulaanbaatar. No ser vi resultat.

25. februar 2014

Det har kome eit nytt tilskot blant misjonærstaben i Mongolia. Mange lurer sikkert på kven Linda Helen Slyngstad er. Her kjem eit lite innsyn i kvifor ho hamna her.

21. februar 2014

Nomin Undrakh er en 25 år gammel jente fra Mongolia som studerer barnevernspedagogikk på Høyskolen i Telemark. I januar kom hun til Mongolia for å tilbringe 10 uker i praksis hos NLMs sosialprosjekt i Khovd.

11. februar 2014

Mongolene feirer nyttår to ganger hvert år. Først feires inngangen til et nytt kalenderår. Så feirer de nyttår etter månekalenderen. Denne kalles Tsagaan Sar, eller hvit måne.

04. februar 2014

For bare tjue år siden gjorde kristendommen sitt inntog i Mongolia. De siste ti årene har unge lutherske menigheter hatt jevnlig samarbeid. Målet er en felles nasjonal kirke.

31. januar 2014

NLM har arbeidet i Mongolia siden 1994. Det har vært en svært positiv utvikling av barns rettigheter, helse og levevilkår i landet de siste årene, og lutherske kirker er også i stor vekst. Les mer og se film her!

06. januar 2014

I den unge forsamlingen til Bayariin Medee i Khovd er det optimisme å spore. De siste søndagene har benkeradene vært fylt av ungdommer fra 16-årsalder og oppover. Mange av disse har kommet til en kristen kirke for første gang.

03. desember 2013

Nå er det juletid igjen, en tid med fokus på å dele og å være rause med hverandre. Litt i forkant begynte jeg å reflektere veldig mye rundt dette: hvordan kan jeg være raus med min neste akkurat her jeg befinner meg nå?

15. november 2013

For 15 år siden forlot familien min og jeg Madagaskar. Nå har jeg gleden av å være ute igjen, denne gangen på andre siden av kateteret.

07. november 2013

Prosjektet Strengthening Children´s Rights (SCR) har siden 2009 jobbet for å styrke barns rettigheter i Mongolia. Nå markeres slutten på prosjektperioden.

UTSYN

05. november 2013

– Jeg heter Batbileg og bor på internatet her, sier en blid gutt som Utsyn møtte i kommunesenteret Manhan, et par timers kjøring fra byen Khovd i Vest-Mongolia.

15. oktober 2013

For fem år siden gikk startskuddet for Bayariin Medee i Khovd. Fortsatt er noen av de første med. Men nye ungdommer preger forsamlingen.

30. september 2013

Nyleg vakna eg i senga mi her i Ulaanbaatar berre for å finne ut at det enorme hovudet mitt IGJEN har stoppa blodkrinsen til arma mi og nærast drept den. Eg trur nok dei fleste kjenner seg att i situasjonen. 

16. september 2013

I sommer fikk jeg reise på en utrolig spennende tur rundt omkring i Mongolia sammen med tre venner fra menigheten Bayariin Medee.  En ting jeg satte veldig stor pris på var andakten og bønnen vi hadde sammen.  

Som misjonærer i Khovd, enten vi jobber på DNS, med språk, i prosjekter, administrasjon eller mer direkte rettet inn mot evangelisk arbeid,  så er vi med i menigheten Bayariin Medee; Gledelig nytt.

Nå kan du sjekke hva som var riktig svar på Mongoliaquizen for uke 17.

Et av fokusområdene til Strengthening Children’s Rights- prosjektet (sosialprosjektet) har vært å bedre sosialarbeiderutdannelsen i Mongolia.

Livet her i Mongolia er spennende for en ettåring. Det å møte en kultur med øyne utenfra kan være både spennede og utfordrende. Men en ting er sikkert: det er lærerikt!

Nå kan du sjekke hva som er riktig svar på fasiten for uke 16.


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.