> NLM / Internasjonalt / Mongolia / Nyheter / Disippelgjøring gjennom fotballDisippelgjøring gjennom fotball

Bibelundervisning på trening. Foto: B. Enkhmanlai.

Siden januar 2016 har NLMs samarbeidskirke i Mongolia drevet fotballklubber for gutter. Målet er å gi Jesus i hjertet til guttene og påvirke dem til å følge Jesus.  

Økende interesse for fotball

Basketball har lenge vært den mest populære idretten blant barn og unge. Men de siste 10 årene har fotballen erobret mange unges liv og holder på å ta igjen basketball i popularitet. Engelske og spanske fotballag gjennom TV og internett har hatt stor påvirkning og ført til at flere driver med denne idretten også i Mongolia.

Mars 2016 var første gang den nasjonale fotballstadionen i Ulaanbaatar var full da Mongolia spilte mot Øst-Timor. Denne økende interessen for fotball er bakgrunnen for at det i løpet av 2016 ble startet 3 nye fotballag for gutter i regi av NLMs samarbeidskirke Bayariin Medee.

I Darkhan er det for tweens i alderen 8-12, i Ulaanbaatar og Khovd for unge tenåringer mellom henholdsvis 13-16 og 12-15 år.

   

Å påvirke de unge guttenes liv

Billy Graham skal ha sagt at «A coach has the opportunity to influence more lives in one year than most others do in a lifetime». Fotball kan være et veldig kraftfullt redskap for forandring. Det beste miljø for læring og vekst er der man trives og har det gøy.

Gjennom godt lederskap bygget på kristne idealer ønsker kirken gjennom fotballen å forme de unges liv i positiv retning. Det ene målet er å hjelpe guttene til å nå opp til sitt fulle potensial i menneskelige evner så vel som å bygge gode generelle fotballferdigheter.

En far til en av guttene i Darkhan uttrykte takknemlig: «Min gutt var en veldig stille og passiv gutt. Men nylig er han blitt mye mer utadvendt og pratsom. Jeg er så glad for det. Jeg tror fotballen hjelper han veldig godt.»

 

Ønske om å lede guttene til Jesus

Noen av guttene som er med på disse fotballklubbene hadde allerede et ønske om å være kristne da de begynte. Andre er mer eller mindre helt ukjente for hvem Jesus Kristus er. Det andre målet er derfor å proklamere evangeliet til guttene gjennom vitnesbyrd og bibelbasert undervisning.

På hver trening er det et avbrekk på 10-15 minutter der man har fokus på dette. Alle blir også invitert til å komme til kirken og lære mer om Jesus der. I Darkhan går nå halvparten av guttene regelmessig i kirken.

 

De kristne trenerne ønsker å bety noe for guttene også utover fotballtreningene. De ønsker å følge guttene opp og disippelgjøre dem. Sammen med foreldrene ønsker de å være til hjelp for guttene og følge de opp i hverdagenes store og små utfordringer. 

 

 

Lagbilde fra Khovd. Foto: Ch. Davaasuren.

 

Å trene et fotballag er også ledertrening

De fire ungdomslederne som nå driver fotballagene i regi av kirken, mottok ledertrening av organisasjonen FootballPlus i mai 2016. Én overtok ledelsen av fotballaget i Ulaanbaatar, én startet fotballaget i Darkhan og to andre leder fotballaget i Khovd.

Disse er tydelige på at de selv tjener som Jesu disipler gjennom å være fotballtrenere. De forteller hvordan de trenger å leve nært Jesus for å vokse nærmere Ham og slik bli dyktiggjort til å lede andre.

Mongolia trenger sårt flere kristne mannlige ledere som tar ansvar. Kanskje kan de nye lederne i den mongolske kirken komme fra disse fotballagene? Be om det!


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Jes 40:11 Som en hyrde skal han vokte sin hjord. I sin arm skal han samle lammene, og ved sin barm skal han bære dem. De får som har lam, skal han lede.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.