> NLM / Internasjonalt / Mongolia / Nyheter / Inspirerende dagerInspirerende dager

Fine høstdager i Khovd sammen med utsendinger fra FLOM og Mossouri Synoden. Foto: Åshild Sørhus.

I midten av oktober var vi en gjeng samlet til åndelig, faglig og sosialt påfyll her i Khovd. Vi bruker å ha en slik årlig høstsamling for oss NLM-utsendinger. Nytt denne gangen var at vi inviterte utsendinger fra FLOM (Finnish Lutheran Overseas Mission) til å være med oss. 

Et større fellesskap

Den gode ideen om å invitere utsendinger fra FLOM dukket opp en måneds tid før høstsamlinga, og sannelig kunne fire av deres utsendinger komme på så kort varsel. I tillegg har FLOM en familie på fem som ikke hadde anledning til å komme. En utsending fra Missouri Synoden som er bosatt i Ulaanbaatar ble og invitert, han og familien har visum gjennom den mongolske kirken som NLM samarbeider med. Det opplevdes som berikende å få være del av et større fellesskap.

 

Gud har oversikt

For en god del år tilbake ble det et brudd i samarbeidet mellom utsendingene fra NLM og FLOM her i Mongolia. Dette skjedde lenge før vår familie kom hit. Det viktige nå er at i de siste årene har samarbeidet og kontakten mellom de lutherske menighetene som hadde sitt opphav i NLM og FLOM, vært økende. Det har vært jevnlig kontakt på lederplan mellom NLM og FLOM også. Men fint at vi "grasrot-utsendingene" også får treffes og bli kjent, slik vi gjorde på høstsamlinga.

 

Bibel og MarioKart

Det var et variert program fra mandag til torsdag formiddag, der også de fra FLOM deltok.  Vi begynte dagene med bibeltimer og bønn. Barna hadde egne samlinger med Jacob som er "ettåring" i år. Ellers på programmet hadde vi informasjon om NLM og FLOM, Luthers Sola`s, tur til Har Us Nuur- innsjøen og sosiale kveldstreff med MarioKart-turnering og leker. En kveld inviterte vi også andre engelsktalende misjonærer som bor her i Khovd, og hadde ei kveldssamling med både åndelig og sosialt innhold. Dere skulle hørt den allsangen, det var som taket løftet seg da vi sang "In Christ alone". Familiemøtet på torsdag formiddag med nattverdfellesskap ble en fin avslutning.

 

Takknemlig

Vi er takknemlig for disse dagene. Det å møte brødre og søstre i Kristus og få glede oss over det kristne fellesskapet var godt. Kanskje spesielt oppleves det som godt, når vi er færre på feltet enn vi har vært de siste årene. Nå er vi med voksne og barn tilsammen ti på feltet.  Behovet for nye utsendinger er stort, og vi stoler på at Gud nå kaller nye arbeidere til sin høst her i Vest-Mongolia.   Kanskje du eller noen du kjenner skal flytte til Mongolia? Vær med å be.


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Today's Quote

Sef 3:17 Herren din Gud er midt iblant deg, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.