> NLM / Internasjonalt / Mongolia / Nyheter / Norsk humanitær politikk til...Norsk humanitær politikk til inspirasjon for Mongolia

NLMs avdelingsleder i Ulaanbaatar, Chanstalsuren (i midten). Foto: Я.Алтанцөгц. 

Nylig ble vår mongolske avdelingsleder i Ulaanbaatar invitert til parlamentet. Temaet var utforming av en humanitær politikk for Mongolia. 

Mongolia hadde en fredelig overføring fra kommunisme til demokrati i 1990. Landet åpnet opp for støtte og ressurser fra utenlandske organisasjoner og FN-arbeid. Mongolia har imidlertid manglet en politikk i forhold til det humanitære arbeidet.

Den nyvalgte presidenten Battulga initierte nå i september det første offisielle møtet mellom nasjonale statlige-, ikke-statlige og internasjonale organisasjoner. Medlemmer av parlamentet, samt flere utenlandske ambassadører deltok også.

Og blant alle disse høye stillingene satt NLMs nasjonale medarbeider, Chantsalsuren. Hun fikk anledning til å legge frem det norske Stortingets humanitære politikk, forholdet NLM har til Norad via Digni og om NLMs arbeid i Mongolia gjennom 23 år.

     

Norsk praksis inspirerer

Under møtets oppsummering fremhevet en av rådgiverne for Mongolias president at norsk praksis vil bli til inspirasjon for utformingen av Mongolias humanitære politikk.

Etter møtet var det mange som takket NLM for dets arbeid så langt, forteller Chantsalsuren. Hun ble også intervjuet på nasjonal TV.

     

Positive signaler

Hva dette leder til i det lange løp, gjenstår å se. Det vitner like fullt om en annerkjennelse av NLM sin betydning i Mongolia, og en åpenhet for å lære fra andre lands praksis.

Presidentens kontor virker til å vise interesse også for det nye prosjektet som er under planlegging. Vær med å be om nye muligheter for både Mongolia som land og for NLM sitt arbeid her. 


Stedlig representant

Stedlig representant.

Mongolia

+976 70433993

+976 99013824

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Jes 35:4 Si til de urolige hjerter: Vær frimodige, frykt ikke! Se, der er deres Gud! Hevnen kommer, Guds gjengjeldelse. Han kommer selv og frelser dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.