> NLM / Internasjonalt / Mongolia / Nyheter / Siste innspurt for helseprosjektet i...Siste innspurt for helseprosjektet i Mongolia

Helsesjekk på klinikk i Mongolia. Foto: Bjarte Rydland

2017 er det siste året for helseprosjektet i Mongolia, og mye er bedre enn før. 2016 var valgår, og dette skulle vise seg å by på noen utfordringer.

Nasjonalvalget i Mongolia tok sted i juni 2016, og prosjektet hadde regnet med å forsette med aktivitetene som planlagt rett etter dette. Men det viste seg å ikke være mulig.

Det tok tid å få på plass alle justeringer som trengtes etter valget, og hvor lang tid dette kunne ta, var det ingen som kunne forutse. Da ble prosjektet nødt til å sette på vent de planlagte aktivitetene for høsten, spesielt på grunn av store usikkerheter om hvem som skulle bli de nye helsesjefene i fylkene vi jobber i.

I slutten av november ble ting endelig avgjort, og prosjektet kunne sette i gang de planlagte aktivitetene. Det ble en travel slutt på året.

  

Viktig med nasjonale partnere

Et tett samarbeid med nasjonale partnere er svært viktig for NLM i Mongolia. I begge bistandsprosjektene som NLM driver i Mongolia, har dette vært et av hovedfokusene.

Valg i Mongolia påvirker alle nivåer i administrasjonen i landet, fra guvernører til rektorer på skoler. Det betyr nye ansatte i alle disse posisjonene. Derfor måtte prosjektet starte en ny runde med å besøke alle fylkene for å møte de nye partnerne.

Det var nesten som å starte på nytt, men det var viktig for å kunne fortsette videre i arbeidet vi står i.

Vi hadde møter med nyutnevnte guvernører, fylkeshelseledere, fylkesutdanningsledere og andre samarbeidspartnere i Gobi Altai, Khovd og Bayan Ulgii.

Disse møtene var preget av mye informasjon om NLM som organisasjon i verden og Mongolia, og de positive resultatene helseprosjektet har hatt frem til nå. Og vi fikk også anledning til å fornye samarbeidsavtalene våre.

  

 

Møte med den nye guvernøren i Khovd for å gi informasjon om NLMs arbeid. Foto: Nyam Adia

  

Stor takknemlighet

Selv om ventetiden var preget av usikkerhet og utålmodighet for å bli kjent med våre nye samarbeidspartnere, er vi veldig fornøyde med resultatet.

Det var fint å oppleve positiviteten og samarbeidsviljen til våre nasjonale partnere. De uttrykte stor takknemlighet for den jobben prosjektet og NLM gjør i Mongolia, og var veldig glade for at samarbeidet kunne fortsette.

Noen av lederne takket også for det gode eksempelet som utsendingene viser i sitt hverdagsliv, fordi det kan være med på å inspirere andre.

Vi opplever at vi har møtt åpne dører, og at vi har blitt tatt veldig godt imot av nasjonale myndigheter. Uten et slikt samarbeid hadde det ikke vært mulig å se de resultatene som er oppnådd. 

  

 

Personlig refleksjon

Personlig føler jeg meg liten av å være en del av noe som er så stort som det arbeidet NLM gjør i Mongolia. Særlig når man kan være med og gjøre samfunnet litt bedre for dem som trenger det mest.

Men æren går til Gud, som vil bruke oss små mennesker i sine store planer. Han fokuserer ikke på våre feil og mangler - nei, han fokuserer på våre gode egenskaper, gleder seg over dem, og bruker dem når vi tillater ham det.

   

Nå går vi inn i det siste året for prosjektet, og det er mye spennende som kommer til å skje. Be om at Gud skal lede oss og hjelpe oss i å vise hans kjærlighet videre. 


Stedlig representant

Stedlig representant

Mongolia

+976 99 01 38 24

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Jes 40:11 Som en hyrde skal han vokte sin hjord. I sin arm skal han samle lammene, og ved sin barm skal han bære dem. De får som har lam, skal han lede.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.