> NLM / Internasjonalt / Øst-AfrikaØst-Afrika

NLMs misjonsarbeid i Øst-Afrika er organisert gjennom de evangelisk lutherske kirkene i Kenya (ELCK) og Tanzania (ELCT), og gjennom vår egen organisasjon Scripture Mission East Africa. 

Kenya er et land som kjennetegnes av nærhet mange plan. Relasjoner mellom mennesker er viktigere enn hva vi er vant til i Norge. Dyr kommer også mye tettere innpå, både kolibrier, sortglenter, vervetaper og mongoose. Til og med jorden kjennes tett på kroppen ved det røde, mineralholdige støvet som farger av på klær og bygg. Nærhet og det konkrete karakteriserer også TeFT Familie sitt boligprosjekt i Nairobi.

I løpet av oppholdet med TeFT utland opplevde jeg mange ting jeg aldri ville vært foruten. Men det var lite som lærte meg så mye om misjon som besøket i denne kirka, og den dagen er en av dem jeg aldri kommer til å glemme.

Helt siden Kjellaug og Jon Jøssang flyttet til Voi i 1971 har Scripture Mission drevet med litteratur, radio og web ministry fra Voi stasjon. En lang og rik misjonshistorie går mot en avslutning – men også en ny fase. 

Då Norwegian Community School i Nairobi vart starta for 40 år sidan, var føremålet først og fremst å tilby norske misjonærbarn i Aust-Afrika god skulegang. Men i dag er skulen brukt av langt fleire enn lyslugga småtassar med vestlands-dialekt.

14.-16. mai 2018 møttes alle biskoper i ELCK for å starte en sårt ønsket forsoningsprosess. Konflikten har siden 2013 splittet kirken i to.


Dagens bibelsitat

Gal 6:2 Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.