> NLM / Internasjonalt / Øst-Afrika / Nyheter / Fra misjonsfelt til misjonskraftFra misjonsfelt til misjonskraft

Hvordan kan et misjonsfelt bli en misjonskraft? Det var ett av flere spørsmål på partnerkonferansen til ELCK i Nairobi. – En misjonskraft handler ikke bare om å krysse kontinenter, parerte erkebiskop Walter Obare.

NLM Øst-Afrika deltok 13. - 14. september på partnerkonferanse for den evangelisk-lutherske kirken ELCK og dens partnere. Konferansen delte arbeidserfaringer og utfordringer, både i forhold til misjon blant muslimer, men også organisatoriske utfordringer.

Amerikanske Mike Koski fra World Mission Prayer League utfordret konferansedeltakerne med spørsmålet: «How does a mission field become a mission force?». Erkebiskop Walter Obare gikk ikke umiddelbart med på at Kenya ikke er en misjonskraft.

Vitne for naboen

– Vi har lett for å tenke at en misjonskraft handler om å krysse kontinenter med evangeliet, men misjon handler like mye om å vitne for naboen, om å utvide kirken der den er, sier Obare. Han viser til at kristne i Kenya driver misjon i både eget land og i naboland.

– Her i Kenya vitner vi for våre naboer, ELCK driver misjonsarbeid som inkluderer mennesker i Uganda, og vi har støttet utsendinger til Sudan, om enn ikke økonomisk ennå. Men vi vil komme dit også.

– Bibelen må være autoritet

Biskop Obare deltok i 2005 på bispevielsen av Arne Olsson i den såkalte Missionsprovinsen i Sverige. Han er tydelig på at en kirke ikke er en kirke dersom det ikke er Guds ord som leder den.

– Bibelen må alltid være øverste autoritet. Når mennesker begynner å blande inn egne tanker og filosofi vil ikke jeg kalle det en kirke. Selv om skandinaviske land sender ut flere misjonærer enn Kenya er det ikke dermed sagt at Kenya ikke er en misjonskraft, sier Walter Obare.

– Kenya har en vei å gå

Stedlig representant Anders Lilleheim i NLM synes kirken fremdeles har en vei å gå for å bli en misjonskraft.

– Vi ser noen positive trekk i for eksempel Pokot, der deler av kirken har tatt opp et aktivt misjonsfokus mot sine naboer; der er jeg enig med Obare. Samtidig synes jeg ELCK kan bli litt passive, og jeg skulle ønske de i et partnermøte som dette var litt mer proaktive med sitt arbeid mer enn å be sine partnere om mer økonomisk støtte.

NLM trapper stadig ned sitt partnerskap med den kenyanske kirken, men Lilleheim mener det fremdeles er viktig å holde en god dialog. Årets partnermøte var det første på syv år, og Lilleheim gleder seg over kirkens initiativ.

– Det var for eksempel veldig interessant i dette møtet å høre presentasjonen av muslimarbeidet som gjøres i ELCK. Jeg var ikke klar over at de var kommet så langt med dette arbeidet, og det vil være naturlig for oss å knytte sterkere bånd til akkurat den delen av ELCK, sier Anders Lilleheim i Nairobi.


Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.