> NLM / Internasjonalt / Øst-Afrika / Nyheter / Leirskole i vakre KenyaLeirskole i vakre Kenya

"En giraff i leiren," ble det ropt på NCS-leirskolen. Camping i Kenya byr på annen spenning enn i Norge.

Naivasha er en liten by ved en stor, flott innsjø like nordvest for Nairobi. Elevene på den norske skolen reiste på camping ved den innsjøen på leirskole siste uka i april.

Barna hadde snakket i flere uker om hvordan de gledet seg, selv om noen også var spente. Teltene og soveposene ble pakket på taket av bussen som hentet oss, og elevene vinket ivrig til foreldre og foresatte som stod igjen.

   

Det ble et kreativt kaos da vi skulle sette opp teltene, men med løsningsorienterte lærere og hjelpsomme elever gikk det veldig godt.

Barna var så gira og ivrige at det ikke ble mye søvn den første natta. Å dele telt med kamerater og venner, de nye lydene og litt vel kjølig natteluft gjorde at noen gjespet litt mer enn vanlig neste dag. Likevel var de klare for neste dags utflukt.

  

   

Kenyansk historie

Vakre Rift Valley går gjennom Øst-Afrika. Den er oppstått der to kontinentalplater møtes. Denne forsenkningen strekker seg fra Rødehavet i nord til Mosambik i sør. Les mer om Great Rift Valley her.

Langs forsenkningen har arkeologer funnet spor etter mennesker fra mange, mange tusen år tilbake.

  

  

Vi fikk se funnene på museet Kariandusi. I naturen rundt museet er det veldig synlig at kontinentalplatene er forskjøvet. Det finnes et stort mangfold av spesielle naturfenomener langs Rift Valley, blant annet vulkaner og saltsjøer.

Kariandusi ligger like ved Elementaitasjøen som er en saltsjø. En lokal guide fortalte oss om saltsjøen og viste oss en flokk med flamingoer. Spennende!

  

Bade i varme kilder

Vulkanaktiviteten i området har også ført til at det finnes flere varme kilder. I nasjonalparken Hells Gate har Kenya utnyttet disse kildene til å utvinne strøm.

I tilknytning til anlegget er det laget et basseng som får vannet fra de varme kildene. Vi tilbrakte en hel ettermiddag i det deilige varme vannet der.

  

Giraff og flodhest i teltleiren

Hver kveld kunne vi ta med lommelykta bort til strømgjerdet bare noen meter fra teltene og lyse etter flodhester. Disse enorme dyrene holder seg i innsjøen om dagen og kommer opp for å spise gress om natta.

Det var spennende å liste seg stille frem og håpe på at noen av flodhestene hadde kommet opp. Jammen fikk vi se dem hver kveld også.

  

En morgen var det noe mer hoing og uro enn vanlig. "En giraff i leiren," ble det ropt. Jeg var ikke sikker på om jeg drømte eller var våken, for dette kunne vel ikke være sant? Giraffer er jo ville dyr?

Da jeg stakk hodet ut, skjønte jeg fort at dette var virkelighet. En ung giraff vandret rolig rundt i leiren og spiste bladene av trærne. Barna var selvsagt i hundre og fulgte giraffen tett.

Med tanke på at disse elegante dyrene kan sparke en løve i hjel med beina sine, holdt vi oss likevel klokelig på avstand. Vi fikk beundre den en lang stund, også mens vi spiste frokost i det fri. Til slutt fant den veien ut igjen og vandret til neste campingplass. 

  

Takknemlige 

Vi på den norske skolen er takknemlige for den sammensatte flokken av elever vi har, og for det flotte landet vi bor i.

Vær gjerne med oss i bønn om at vi fortsetter å ha det godt sammen elever og lærere, og visdom for oss lærerne i møte med hver enkelt elev. 


Dagens bibelsitat

Sal 25:21 La rettsinn og oppriktighet verne meg, for jeg venter på deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.