> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Alternativ til fysisk avstraffelseAlternativ til fysisk avstraffelse

ICELs familieprosjekt lærer mødre hvordan man på en praktisk måte kan vise omsorg for barna sine. 

Stolte mødre viste fornøyd frem heftene de har jobbet med de siste månedene i kurset ICDP (International Child Development Program) i Potosi.

I heftene sine har de limt inn bilder eller tegnet hvordan de viser omsorg for barna sine, hvordan de leker med dem og hvordan de setter grenser på en positiv måte.

  

Familievold

I en undersøkelse utført av misjones samarbeidskirke ICEL på en skole i Potosi svarte 33% av barna at foreldrene krangler mye. 52 % av barna fortalte at foreldrene utfører fysisk avstraffelse, feks med belte, med hånda, med en våt klut eller med spark og slag.

100% av de spurte elevene fortalte at de har blitt skreket til eller at foreldrene har sagt sårende ord eller ikke hjulpet dem når de trengte hjelp.

  

ICDP på helsestasjonen

På helsestasjonen Sagrada Familia i Potosi har Olivia Sulca holdt foreldrekurs dette året. Mødrene har nå gått gjennom kurset der de har lært hvordan de på en praktisk måte kan vise omsorg for barna sine, hvordan de kan følge deres initiativ og bedre selvtilliten deres. De blir gjort oppmerksom på hvordan de kan hjelpe barna i deres kognitive utvikling og de lærer om god grensesetting.

Arbeidet med ICDP er en videreføring av det Digni-støttede familieprosjektet Pefac som kirken drev fram til desember 2016. I 2017 har NLM støttet arbeidet til 3 av ICDP-kursholderne i prosjektet for at de skal kunne videreføre arbeidet i Potosi, Santa Cruz og Cochabamba.

  

  

Det virker

Mødrene i Potosi ble spurt om hva de hadde lært. Da kom det samstemt fra mødrene: «nå har vi lært at vi ikke skal slå barna våre».

Dette henger sammen med utviklingen i samfunnet ellers, der reglene for fysisk avstraffelse har blitt strammet inn. Disse innstrammingene har ført til frustrasjon hos mange, de er bekymret for hvordan de nå kan få barn til å oppfre seg pent. ICDP gir dermed foreldrene et godt alternativ. Og tilbakemeldingen fra foreldrene er at «det virker».


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Jes 40:11 Som en hyrde skal han vokte sin hjord. I sin arm skal han samle lammene, og ved sin barm skal han bære dem. De får som har lam, skal han lede.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.