> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Ekteskap bygd på fjellEkteskap bygd på fjell

Nyforelska og litt småflaue ser fem ektepar inn i augene på kvarandre og lovar at dei framleis vil elske og ære ektefellen sin.

Ekteskapskurs

Som ein del av familieprosjektet til NLM og samarbeidskyrkja ICEL i Bolivia har 14 ektepar jobba seg gjennom kurset ekteskap bygd på fjell.

Neste skritt er at dei skal halde kurs i lokalkyrkjene sine og på den måten hjelpe fleire ektepar til å bygge ekteskapet sitt på bibelske prinsipp.

  

Familiar utan vold

Fysisk og psykisk vold i nære relasjoner er ei stor utfordring i Bolivia. Familieprosjektet har som mål å føre til sunne og stabile familiar.

Det ønsker ein blant anna å gjere ved å fokusere på kva rolle menn og kvinner har i ekteskapet og kva Bibelen lærer oss om familielivet.

I tillegg jobbar familieprosjektet med verdiundervisning inn i skular i nærmiljøet og foreldreveiledningskurset ICDP.

  

Forankra i kyrkja

Kyrkja i Bolivia ynskjer at familieprosjektet skal fungere i sterk tilknytning til lokalkyrkjene. Då er det gledeleg at det er leiarar og pastorar som har delteke på kursa og som nå er klare for å gje det dei har lært vidare til andre.

For å avslutte ekteskapskurset i Potosi var nasjonal pastor Ivan Figeroa til stades og gjennomførte ein høgtideleg seremoni der ektepara fekk fornya løftene sine.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.