> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Formell åpning av nytt klasseromFormell åpning av nytt klasserom

Alle foto: privat

Etter flere måneder med ugunstige løsninger har endelig de norske barna i Peru fått eget klasserom til norskundervisningen. 

Etter at den norske skolen stengte i 2016, har de norske barna her i Peru gått på peruansk skole. Der har de status som «alumnos libres» – frie elever, og får komme ut av timene sine fem timer i uka for å ha norsk, samfunsfag og KRLE.

Etter litt leting i starten har vi nå funnet oss godt til rette på en skole som heter Futura Schools. Den ligger ti minutters kjøring hjemmefra, om trafikken ikke er ille, og vi er fornøyde med skolens pedagogikk.

    

Undervisning ute og i gangene 

Skolen har fått et godt rykte og vokste med ca. 150 elever fra 2017–2018. Det har budt på enkelte problemer for norskundervisningen. Det rommet vi disponerte i fjor, blir nå brukt som kontor for skolepsykologene.

Til nå i år har vi hatt undervisning i gangen, ute, i klasserom, på lærerom m.m. Vi har hele tiden måttet bære med oss alle skolesakene frem og tilbake, bytte rom i løpet av timene, og det har til tider vært mye bråk og vanskelig å konsentrere seg.

   

Bygget i rekordfart 

For å få bedre rammer for en god norskundervisning, tilbød misjonen å betale for et eget rom inne på skoleområdet til Futura.

Det er ikke alltid ting tar tid. Fra kontrakten mellom skolen og misjonen ble signert, gikk det ti dager før rommet sto ferdig, klar til disposisjon. Gleden var stor, både hos elever og hos lærer.

   

Innvielse med klipping av snor 

Fredag 18. mai var det en formell åpning av vårt eget klasserom på Futura Schools. Da var blant andre skolens rektor, lederen for alle Futuras skoler i sør-Peru, og skolens administrator til stede.

Det var stedlig representant for NLM som fikk æren av å klippe snoren. Nå ser vi frem til mange norsktimer i dette koselige rommet. 

  


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.