> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Generalforsamling for kirken i BoliviaGeneralforsamling for kirken i Bolivia

Klart for valg. Lettere å skrive tall enn navn.

28.–30. April avholdt ICEL sin 10. generalforsamling i Cochabamba. Rundt 50 utsendinger og andre tilhørere fra de 5 distriktene kirken arbeider i var samlet for å snakke om arbeidet og om fremtiden. 

ICEL tar grep i en krevende økonomisk situasjon

Regnskapstallene for ICEL viste at det har vært underskudd de siste årene. Forsamlingen tok dette på alvor, og det kom et benkeforslag om å sette ned en komité som jobber fram forslag til større, til dels radikale, økonomiske grep som må tas for å komme på offensiven i arbeidet.

Det vil innen november bli avholdt en ekstraordinær generalforsamling som gjør vedtak basert på arbeidet til økonomikomiteen.

Det var gledelig å høre flere av delegatene gi uttrykk for at det finnes økonomisk potensiale i forsamlingene og at det nå er på tide at den enkelte forsamling må ta grep og ansvar for å lønne sine pastorer og for å kunne utvikle arbeidet.

  

Komitéarbeid

Nytt at året var at deltakerne ble delt inn i grupper for å samtale om, menighet/undervisning, administrasjon og diakoni.

Gruppene hadde ingen formell makt, men innspillene ble skrevet ned, og ledelsen ga uttrykk for at de ønsker å arbeide videre med innspillene.

  

Ny styreleder

Innsetting av det nye hovedstyret, ved generalsekretæren.

Limberth Fernandez ble valgt som styreleder for en periode på fire år. Javier Villarroel ble valgt som sekretær. Begge kjenner ICEL svært godt.

Limberth har studert teologi på SETELA, og er frivillig pastor. Javier har tidligere vært kirkens generalsekretær i 19 år.

 

Stort mangfold

Delegatane er klare for valg

Flere av delegatene kommer fra enkle kår på landsbygda. For mange av dem er det vanskelig å få med seg det som skjer i forhandlingene blant annnet fordi spansk er vanskelig å forstå.

På denne GF ble det likevel tatt flere grep for å inkludere. Møtet fredag kveld ble holdt på quechua, før viktige bestemmelser ble det tolket en oppsummering, og deres egne sanger ble brukt i løpet av hele helga.

  

Tema fra reformasjonen

Temaet for generalforsamlingen var: Jesus - evangeliets levende stemme. I forbindelse med feiring av reformasjonens 500 år ble det satt spesielt fokus på anger og omvendelse og rettferdiggjørelse av tro i undervisningen.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Ord 16:24 Milde ord er som en strøm av honning, søte for sjelen og en legedom for kroppen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.