> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Gøy på misjonsmarkenGøy på misjonsmarken

Premieutdeling med Ragnhild på 1. plass og Kristian på 3. plass.

Hva gjør misjonærene egentlig på fritiden? Eller har de fritid? Også misjonærer lever hverdagsliv, og utfordringen er å være hverdagsmisjonærer enten man er hjemme eller ute. Enten man bærer tittelen misjonær eller ei.

Det har vært et fokus på at misjonærer velger å forlenge sin periode. Mye kan forklares i en meningsfull tjeneste og i en opplevelse av å leve under Guds ledelse. Likevel er trivsel avgjørende, både for barn og voksne.

Å være misjonær er mer enn å hjelpe kirken, jobbe i et bistandsprosjekt og støtte nasjonale medarbeidere. Misjonærene flytter til et annet land med hele sin familie og med hele sitt værende. Behovet for vennskap, fellesskap og trivsel forsvinner ikke.

Noen finner også sine beste venner utenfor den nasjonale kirke gjennom ulike aktiviteter.

  

Kristian og Ragnhild med rideinstruktør Lino Martinez, pensjonert politimann.

  

Ridende misjonspoliti

Kristian Birkeland og Ragnhild Bjørsvik er blant dem som har forlenget sin periode. Ragnhild har forlenget fra 6 til 7 år. Kristian har forlenget fra 4 til 5,5 år og er i en vurderingsfase med tanke på ytterligere forlengelse.

Stedlig Representant fikk være med på ridestevne forrige helg og fikk se to misjonærer glise fra øre til øre. Begge representerer Det nasjonale politiet i Peru på ridestevner. Kristian Birkeland vant en 3. plass, mens Ragnhild fikk en 1. og en 2. plass. Begge konkurrerte i to ulike klasser i sprangridning.

    

Kristian har vært aktiv rytter frem til han begynte på videregående skole.

«Da muligheten bød seg for å ta det opp igjen etter 12 år, så kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg. Jeg har en til tider hektisk arbeidshverdag. Det å komme seg ut til hestene, kunne koble litt av, og gjøre noe som gir deg masse energi er grunnen til at jeg holder på med dette», sier Kristian entusiastisk, før han avslutter med å si:

«I tillegg er det veldig meningsfylt og gøy å bli kjent med mennesker som ikke har tilknytning til noen evangelisk kirke.»

  

Ragnhild med representanter fra det ridende politi i Arequipa.

 

Viktig at hele familien trives

Som tidligere misjonærbarn vet Ragnhild hvor viktig det er å ha noe å drive med:

«Det er jo slett ikke noe minus at man kan bruke fritida si på noe man liker. Jeg lærte å ri i Cochabamba i 1992 som misjonærbarn. Det at vi misjonærbarn hadde den fritidsaktiviteten er noe som gjør at jeg har bare positive minner fra tida i Bolivia, og ikke minst fikk jeg venner for livet,» forteller Ragnhild før hun fortsetter:

«Ridninga tok jeg aldri opp igjen i Norge. Vi bodde for langt borte fra en stall, kjente ingen i det miljøet og visste at jeg mest sannsynlig ikke hadde råd og tid til å drive med sprangridning. Så etter 20 års pause fra hestelivet var det utrolig gøy å ta det opp igjen her.

Jeg ble invitert med ut til politiet av en venn her, men det var først og fremst for at barna skulle få ri. Så møtte jeg Lino, som er tidligere politimann og hesteinstruktør, men at jeg også skulle ende opp med ridning og ridestevner hadde jeg aldri drømt om da vi bestemte oss for å dra til Peru.

Vi har en ponni som ungene kan ri på og Lino er nesten blitt en bestefar for ungene. Forlengelsen var jo ikke bare avhengig av meg, det at vi alle i familien har det bra, trives med jobb, skole, hverdag og fritid var selvfølgelig avgjørende for å bli et år til.»


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.