> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Misjon på agendaenMisjon på agendaen

Delegasjonen fra den lutherske kirken IEL-P i Peru. Nest ytterst til høyre står kirkepresident Milton Tejeda i oransje genser. 

En delegasjon fra samarbeidskirken vår i Peru har vært på misjonskonferanse i Colombia. Kirkepresident Milton Tejeda forteller at han har fått større forståelse for misjonens sentrale plass i kirken.

Den 22.–25. august var en liten delegasjon fra den peruanske lutherske kirka, i Colombia på misjonskonferansen til COMIBAM sammen med rundt 1800 ledere, pastorer, misjonærer og misjonkandidater.

COMIBAM er en søsterorganisasjon av Lausannebevegelsen, og nå i august ble den fjerde misjonskonferansen for Latin-Amerika arrangert. Sist gang var i 2006. Temaet for konferansen var «Med Jesus i misjon»!

   

Forfulgte kirker i vekst

Milton Tejeda, som er kirkepresident, var med på konferansen. Han forteller om en kirke i Peru som nok har sine problemer med økonomi, regionalisme og personlige motsetninger som leder fokuset vekk fra det viktigste av alt, fra det å være en misjonal kirke:

– Selv om her er motsetninger, må det være mulig å stå sammen i glede for å oppfylle Guds misjon. Det gjør inntrykk å høre om misjon som springer ut fra kirker som opplever forfølgelse og som midt i dette også opplever kirkevekst, sier han.

Han forklarer at en av de tingene som hindrer dette, er at det forkynnes for lite.

– Og så har vi ingen visjon for å krysse grenser og se den verdensvide kirke som én kirke.

    

Viktig med undervisning og rekruttering

– Hvordan ser du for deg at dette kan endres?

– Først må jeg få si takk til NLM, som inviterte oss med. Dette har utvidet mitt konsept av hva misjon er, at det er dette som er grunnen for at vi som kirke eksisterer. Det er en del av en kirkes naturlige liv, eller burde være det. En kirke som ikke driver misjon, er som et barn som ikke vokser. Det er naturlig å bli bekymret dersom det ikke skjer.

Men for å svare på spørsmålet ditt, så må vi bekrefte Guds vilje for vårt liv som kirke. Vi trenger å undervise og gi opplæring i misjon på alle aldersnivå fra søndagsskolen av. Vi må jobbe systematisk med å definere vår misjonsmark og koordinere dette med seminaret og NLM. Deretter må vi rekruttere unge mennesker som kjenner på et slikt kall, sier Tejeda.

  

– Har IEL-P unge mennesker som deler dette ønsket?

– Ja, det er jeg sikker på. Vi har med oss, også hit til COMIBAM, unge mennesker som har et slikt hjerte for misjon og som ønsker å tjene Herren. Så da er det opp til oss som ledere å være gode forvaltere av våre ressurser for å gjøre det mulig å sende noen ut med Jesus i misjon, avslutter han.

 


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.