> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Reformasjonsmarkering i AndesReformasjonsmarkering i Andes

Kvinner synger om Jesus på plazaen i Juliaca. Foto: Kristian Birkeland 

I helgen markerte de lutherske kirkene i Juliaca at det i år er 500 år siden reformasjonens begynnelse.

Marsjering og folketog er peruanerne glade i. Fredag ettermiddag stilte flere av menighetene i Juliaca opp med hver sin bil som de hadde pyntet i tillegg til at mange av medlemmene hadde kledd seg ut. En av bilene hadde en statue av Luther, en annen var gjort om til Noahs ark og var full av små barn kledd ut som dyr. Vi marsjerte fra kirkens bibel-senter, gjennom flere markeder fulle av folk og endte til slutt opp i sentrum(på plazaen) der det ble holdt et møte med en liten apell og ulike presentasjoner. Fremst i toget gikk kirkens eget korps.  En flott måte å gjøre seg synlig i bybildet på!

  

Verden for kristus - bilen foto: Kristian Birkeland  

  

Konkurranse 

  

Lørdag morgen var det duket for skriftlig, individuell bibel-konkurranse. Deltakerne ble delt inn i fire grupper ut fra av alder.  På ettermiddagen inviterte kirkens norad-støttede familieprosjekt til en familiekonferanse der blant annet ikke-vold i oppdragelsen og teknologi i hjemmet sto på agendaen. Prosjektet jobber inn mot fire skoler, og flere hundre hadde møtt opp for å få med seg kurset, de fleste mødre.

  

En av de yngste deltakerne i konkurransen. Foto: Kristian Birkeland 

  

Glade i Luthers teologi   

   

Søndag var det duket for fellesmøte. Noen hundre mennesker var kommet fra Juliaca by samt  fra bygdene rundt. Talen handlet om rettferdiggjørelse av tro. Sonepastor Julian Pablo påpeker at det kan være utfordrende å forstå hele reformasjonens historie, men dens teologi er de glade i. Reformasjonen har vært tema gjennom hele året på samlinger både for barn og eldre.

  

Deltakerne på fellesmøtet. Foto: Kristian Birkeland 

  

Møter på alles morsmål ikke lett å få til 

  

En kampsak for Luther var at folket skulle synge, høre taler og lese bibelen på eget språk. Det er en tankevekker at flere av de eldre deltakerne på møtet ikke får med seg alt som blir sagt, da spansk ikke er deres morsmål.  Noen av dem har quechua som morsmål, andre aymara. Barna og den yngre generasjon snakker gjerne kun spansk. Det er utfordrende for kirken å svare på denne problemstillingen. 

  

Kristen folkemusikk og rock 

  

Etter møte og lunch på var det duket for sang- og musikkinnslag. De ulike kirkene med både unge og gamle medlemmer bidro med alt fra folkemusikk til kristen-rock for å gjøre denne markeringen unik. Sonepastoren konkluderer med at han er veldig fornøyd med aktivitetene. Den gode oppslutningen er det som begeistrer han mest.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 6:8 Men døde vi med Kristus, da tror vi at vi også skal leve med ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.