> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Reformasjonsmarsj og ny nasjonal...Reformasjonsmarsj og ny nasjonal markeringsdag i Peru

Den lutherske kirka i Peru (IEL-P) tok intiativet til en felles evangelisk marsj sammen med de evangeliske skolene i Arequipa og andre evangeliske menigheter. Vårt egen skole "Diego Thomson" med promotor Oswaldo Cruz tok lederansvaret.

I Peru er vi i full gang med å feire reformasjonsdagen. Ei av Arequipas hovedgater i sentrum, Av. Independencia, ble avsperret på morgenen fredag 20.oktober. Flere guvernører og ordføreren var tilstede og fullmakter fra byens autoriteter innhentet

18 kristne skoler masjerte, flere med eget skolekorpset. I tilegg var det et kristent barnehjem, Setela og 7 forskjellige menigheter som deltok i marsjen. Det var 3000 barn som masjerte i tillegg til de voksne. Antall involverte ble estimert til 15.000. Marsjen/seremonien tok rett i underkant av 4 timer.

På kvelden fikk jeg en prat med Pastor Jose Maynita: Jeg er veldig fornøgd med gjennomføringen. Det var mange involverte og dette gikk veldig fint til tross for at vi nok var litt stressa i forkant.

Han kunne samtidig dele en gledelig nyhet om at regjeringa i Peru har satt av 31. oktober til nasjonal dag for de kristne evangeliske kirkene her i Peru. Pastor Jose Mayinita håper på at skolemarsjen kan bli en tradisjon her i Arequipa. 

Pressen var til stede og mange stoppet opp for å se på opptoget


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Sal 44:18 Alt dette er kommet over oss, enda vi ikke har glemt deg og ikke har sveket din pakt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.