> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Reformasjonsmarsj og ny nasjonal...Reformasjonsmarsj og ny nasjonal markeringsdag i Peru

Den lutherske kirka i Peru (IEL-P) tok intiativet til en felles evangelisk marsj sammen med de evangeliske skolene i Arequipa og andre evangeliske menigheter. Vårt egen skole "Diego Thomson" med promotor Oswaldo Cruz tok lederansvaret.

I Peru er vi i full gang med å feire reformasjonsdagen. Ei av Arequipas hovedgater i sentrum, Av. Independencia, ble avsperret på morgenen fredag 20.oktober. Flere guvernører og ordføreren var tilstede og fullmakter fra byens autoriteter innhentet

18 kristne skoler masjerte, flere med eget skolekorpset. I tilegg var det et kristent barnehjem, Setela og 7 forskjellige menigheter som deltok i marsjen. Det var 3000 barn som masjerte i tillegg til de voksne. Antall involverte ble estimert til 15.000. Marsjen/seremonien tok rett i underkant av 4 timer.

På kvelden fikk jeg en prat med Pastor Jose Maynita: Jeg er veldig fornøgd med gjennomføringen. Det var mange involverte og dette gikk veldig fint til tross for at vi nok var litt stressa i forkant.

Han kunne samtidig dele en gledelig nyhet om at regjeringa i Peru har satt av 31. oktober til nasjonal dag for de kristne evangeliske kirkene her i Peru. Pastor Jose Mayinita håper på at skolemarsjen kan bli en tradisjon her i Arequipa. 

Pressen var til stede og mange stoppet opp for å se på opptoget


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 6:8 Men døde vi med Kristus, da tror vi at vi også skal leve med ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.