> NLM / Norge / Region nordvest / Nyheter / Sang-glede på NordmøreSang-glede på Nordmøre

Egil Sjaastad deler tanker etter bibelhelga på Solhøgda som var første helga i mars

Snøkledde høyfjell bader i solglans – og speiler seg i blanke fjordarmer. Mellom furutrærne oppe i skogkanten trasker fem hjorter, De stirrer nysgjerrig på gjesten som går morgentur.

Inne i møtesalen med det flotte kunstverket (se bilde) sitter førti godt voksne leirdeltakere. Det er takknemlighet i blikkene. De er kommet for å høre. De vil ha bibelundervisning.

Så er det bønnesamling. De følger en gammel skikk: Bøyer kne når de ber - akkurat som Paulus' venner gjorde i den teksten jeg nettopp leste (Apg 20 og 21).

De ber for misjonen. For flyktningene ved asylmottaket. For familiene sine. For predikanten og hans familie. Og de nevner misjonærer ved navn. De ber om vekkelse. Og de ber for barnebarn.

På skjermen kommer glade sanger opp. *Takk at du tok mine byrder". Klare og brustne røster forenes i lovsang. To duettsangere står fram og stemmer i, til eminent gitarspill: «Jeg har et emne å synge om, det er det største i verden.»

Ved kaffebordet går samtalen om veiarbeidet på Tingvoll, Om kommunesammenslåingen. Om NN som har blitt alvorlig syk. Om Innerdalstårnet som noen faktisk "besøkte" for noen år siden.

Så er det en som nynner første strofen av duettsangen. ‘Det er så mange som ikke har noe emne å synge om’, sier han. ‘‘Men det har vi. Det største i verden. Tenk hvor heldige vi er!’

Jeg ser både vemod og glede i ansiktet. Begge deler. 

Innleggene på ‘vitnemøtet’ avkrefter alle forestillinger om at dette er en ekstra prektig gjeng. Det emnet de synger om, det største i verden, handler ikke om egen prektighet. Det handler om Guds ufattelige nåde mot syndere. Der er grunnen til sanggleden. De kjenner budskapet om Jesus.

Gjesten fra Ytre Enebakk må dra litt før tiden. Togbilletten sier ‘Oppdal kl. 15.01’. Men jeg har fått mer enn nok. Mer enn nok å tenke på – og en kjempegod søndagsmiddag.


Leir NLM Region Nordvest

Her ligger oversikt over leirene i region nordvest som er klare for påmelding. For oversikt over alle leirer og arrangement, se under

Arrangement

Today's Quote

Rom 14:9 Derfor døde jo Kristus og ble levende igjen, for at han skulle være Herre over både levende og døde.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.