> NLM / Norge / Region nordvest / Nyheter / Vi gleder oss allerede til neste år!Vi gleder oss allerede til neste år!

Foto: Arne Meier

Hvordan ser livet ut når vi lever for noe større enn oss selv? Hvordan snakker vi om troen vår? Hva lærer Bibelen oss om hva vi kan be om? På den årlige felleskapskonferansen til NLM ble vi utfordret på både dette og mye mer.

24.-26. mars var rundt 150 ledere og mellomledere i fellesskap, forsamlinger, lag og skoler i NLM samlet til konferanse Fellesskap 17 i Oslo.

Blant deltakerne var det pastorer, styremedlemmer, lovsangsledere, ungdomsledere, søndagsskoleledere og mye mer. Fellesnevneren var at alle hadde en tjeneste i små eller store fellesskap innenfor NLM.

  

Mye for pengene

Programmet for helgen var i aller høyeste grad mangfoldig og treffende. Man fikk på forhånd velge hvilket nettverk man ville delta i, for eksempel forsamlingsledelse, forkynnelse og teologi, barne- og familiearbeid eller lovsangsledelse. Her var det undervisning og samtale om viktige tema innenfor det aktuelle området.

Det var også satt av to bolker til seminarer med mange spennende tema. Her ble utfordringen å klare å velge. I tillegg til bibeltimer var det også fellessessions med mange spennende bidragsytere.

Et svært rutinert lovsangsteam ledet sangen og løftet det hele enda noen hakk. Den ekstroverte deltager sørget nok litt over mangelen på mingletid, mens den introverte kanskje så det mer som en lettelse, tid til overs var det nemlig lite av utenom på kveldstid. Så var det heller ikke det vi var kommet for. 

  

Leve for noe større

I Galaterbrevet 2,20 sier Paulus «Jeg lever ikke lenger for meg selv». Tarjei Asprusten og Hans Kristian Skaar snakket fredag kveld om det å leve for noe større enn seg selv. Skaar undret seg på om ikke dette må bety å leve for noe mindre. Hvis vi skal leve for noe større kan vi ikke leve for absolutt alt.

Asprusten fortalte om hvordan moren og faren hans hjalp han og søsknene til å lære bibelvers utenat da de var små. De begynte med Salme 1. De første versene i denne salmen sier noe om hvordan livet kan se ut når vi lever for noe større. Slå opp disse versene og se om du er enig!

Selv om Asprusten sannsynligvis ikke hadde noen agenda om å få alle til å pugge bibelvers, ble det til inspirasjon.

  

NLMs økonomileder Øystein Frøysa i samtale med deltakere på Fellesskap 17. Foto: Jakob Viste

   

Kristensk eller norsk

Generalsekretær for Laget, Karl Johan Kjøde, fikk lørdag formiddag utfordre oss innen temaet apologetikk. Det grunnleggende for trosforsvar er så enkelt som å klare å snakke om troen sin på vanlig norsk.

Hva svarer du hvis du får spørsmålet «Hvorfor tror du på Jesus?». Svaret kommer veldig an på hvem som spør. En gjennomsnittlig nordmann har sannsynligvis ikke noe forhold til ord som offerlam, løsepenge, soningsmiddel, rettferdiggjørelse, osv.

Lagets medarbeidere har gode muligheter til å snakke om tro rundt om på landets skoler. Med arrangement som «skepsisuka» og «grill en kristen» skaper de situasjoner der spørsmål om tro faktisk blir stilt og hvor de kan gi gode svar på et språk tilhørerne forstår.

Kjøde fikk oppfordre alle til å være til stede der vi kan svare på disse spørsmålene, og det er sannsynligvis utenfor de trygge fellesskapene våre. 

  

Deltakere i engasjert samtale. Foto: Jakob Viste

 

Frimodig bønn

Ett av de ti seminarene som ble holdt handlet om bønnearbeid i menigheten. Pastor i Salem Misjonskirke Bergen, Christian Lilleheim, og forsamlingsutvikler, Kristin Sætre Odeh, fortalte om erfaringer fra dette viktige arbeidet i deres menighet. De kom med gode grunner til hvorfor vi må be mer og hvilke løfter som er knyttet til bønn.

Odeh sa at bønnen er oksygenet i kristenlivet. Mangler det oksygen, går det ikke lenge før der ikke er liv. Lilleheim fortalte at de har begynt å be for menigheten slik Bibelen viser oss at vi kan be. Når vi ser på hvordan for eksempel Paulus ordlegger seg i bønn, har vi mye å lære.

Ta for eksempel Fil 1,9f: «Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag».

Vi kan ha mye større frimodighet. Han sammenlignet det med at Gud er som en bank. Vi kan få hele banken, men ber bare om et lite forbrukslån.

  

Blir du med neste år?

Det manglet ikke på stødig innhold denne helgen, og da det på søndag var satt av tid til å oppsummere og tenke på hva vi ville ta med oss tilbake til vår menighet, hadde vi mye å trekke frem. Vi var bortimot overveldet av inspirasjon og litt irritert på døgnet som ikke har flere timer.

Neste år håper vi enda flere blir med slik at inspirasjonen kan deles på flere. Dersom du er av typen langsiktig planlegger, kan du sette av 13-15 april 2018.

  

Ragnhild Wold er styreleder i Misjonssalen Ålesund. Følg med på misjonssalen.net for mer stoff fra Fellesskap 17 etter hvert.


Leir NLM Region Nordvest

Her ligger oversikt over leirene i region nordvest som er klare for påmelding. For oversikt over alle leirer og arrangement, se under

Arrangement

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.