> NLM / Nyheter nlm.no / 6 miniforedrag om Luther - live og i...6 miniforedrag om Luther - live og i opptak

Ill.foto: sharonang - pixabay.com

NLM og Fjellhaug Internasjonale Høgskole markerer 500-årsjubileet for reformasjonen med 6 miniforedrag om Luther. Foredragene streames live hver tirsdag og torsdag 12.–31. okt. Artikkelen oppdateres fortløpende med opptak av miniforedragene - SE FØRSTE FOREDRAG!

NB! Opptak av foredragene blir lagt til nederst i artikkelen etter hvert som de blir holdt.

31. oktober 2017 er det på dagen 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandelen på en kirkedør i Wittenberg. Reformasjonen var – kanskje til Luthers overraskelse – i gang, og kirkelandskapet har ikke vært det samme siden.

500 år senere markeres dagen av lutheranere over hele verden.

    

Vil løfte frem Luther

NLM og Fjellhaug Internasjonale Høgskole har valgt å markere jubileet med 6 «miniforedrag» om Luther og den lutherske arven i ukene frem mot selve reformasjonsdagen. Det er ikke tilfeldig.

– Den lutherske tradisjonen står fortsatt sterkt her hos oss i Skandinavia, forklarer Øyvind Åsland, generalsekretær i NLM. – Men i dag kaller nok mange seg lutheranere uten at de vet særlig mye om hvem Martin Luther var eller hva evangelisk luthersk teologi faktisk innebærer. Reformasjonsjubileet er en gyllen anledning til å løfte frem både mannen og teologen Luther, og den lutherske tradisjonen som helhet.

   

Lettfattelig og tilgjengelig

Foredragene vil ta for seg både Luthers mer ukjente og problematiske sider, misjonstanken i luthersk perspektiv og luthersk teologis egenart.

– Tanken er å gjøre dette lettfattelig og tilgjengelig for alle, ikke bare for teologer og spesielt interesserte. Derfor satser vi på korte miniforedrag som også kan følges på nett, sier Åsland.

Foredragene er på 20 minutter, blir holdt hver tirsdag og torsdag 12.–31. oktober kl 12:05 i auditoriet på Fjellhaug og er åpne for alle interesserte.

Foredragene vil også sendes live på NLMs Facebook, i tillegg til at opptakene blir tilgjengelige i etterkant. Man trenger ikke logge inn eller ha egen Facebook-konto for å se sendingen.

        

PROGRAM:

Tidspunkt: Kl. 12:05-12:25, alle tirsdager og torsdager fra torsdag 12. oktober t.o.m. tirsdag 31. oktober.

Sted: Auditoriet på Fjellhaug. Åpent for alle interesserte. Streames på NLMs Facebook.

 

12. oktober:

5 ting du ikke visste om Luther. Per Sigve Særheim, lærer ved Bibelskolen i Grimstad.

Se opptaket:

 

17. oktober:

Den problematiske Luther. Hvordan forholde seg til Luthers problematiske utsagn og hva er den autoritative Luther for oss i dag? Kenneth Ellefsen, høgskolelektor ved Fjellhaug.

Se opptaket:

   

19. oktober:

Inspirerte Luther egentlig til misjon? Frank-Ole Thoresen, rektor ved Fjellhaug.

Se opptaket:

   

24. oktober:

Arven fra Luther. La Luther grunnlaget for sekularisering og liberal teologi? Arne Helge Teigen, førsteamanuensis ved Fjellhaug.

Se opptaket:

   

26. oktober:

Derfor er jeg stolt over å være luthersk. Gunn Andersson, lærer og tidligere misjonær i Mongolia.

Se opptaket:

     

31. oktober:

Kan vi avslutte reformasjonen? Den katolske kirke da og nå – hvor stor er forskjellen? Espen Ottosen, informasjonsleder i NLM.

Se opptaket:

 


Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

– En 127 år gammel organisasjon trenger å vite noe om røttene sine, sier Espen Ottosen. Boken Sendt – et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband – ønsker å bidra til det. Den lanseres under et seminar på GF.

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

På helgens hovedstyremøte ble det vedtatt at Hans Arne Sanna (38), som nå er regionleder i NLM utland, blir leder av avdelingen fra 1. august.

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.