> NLM / Nyheter nlm.no / Akkreditering for FIHAkkreditering for FIH

Foto: Torgeir Henden

Fjellhaug Internasjonale Høgskole ble 12. januar akkreditert som høgskole. Ekspertutvalget som sto for vurderingen ga skolen svært gode tilbakemeldinger.

Året har fått en svært god start for Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH), etter at Kongen i statsråd den 12. januar godkjente endret institusjonsstatus for skolen, som nå er akkreditert som høgskole.

FIH har så langt hatt akkrediterte studier, men ikke en selvstendig høyskoleakkreditering. Den nye statusen, som er resultatet av en stor og langsiktig innsats for å oppfylle akkrediteringskravene, gir skolen mer fleksibilitet og nye muligheter.

  

En milepæl

FIH omtaler akkrediteringen som en stor milepæl, som gir motivasjon til det fortsatte arbeidet for å kunne tilby en kvalitetsutdanning som er attraktiv for studenter.

  

Her kan du lese hele pressemeldingen fra skolen:

Kongen i statsråd godkjente 12.01.2018 søknaden fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole om endret institusjonsstatus. Dette innebærer at høyskolen nå er akkreditert som høyskole.

Akkrediteringen er en milepæl for FIH og vil gi muligheter på flere plan. Muligheten til å opprette egne studier gir en fleksibilitet i møte med nye faglige utfordringer og potensielt nye studentgrupper. Det skaper også en trygghet for at arbeidet med kvaliteten ved høyskolen så langt har vært vellykket, og gir ny motivasjon for å fortsette dette slik at vi kan gi studentene en utdanning som er attraktiv for fremtidige arbeidsgivere.

Skolen vil nå selv stå ansvarlig for kvaliteten på studier på bachelornivå og kan opprette nye studier på dette nivået uten å søke ekstern godkjenning fra NOKUT. Akkreditering kan også bli avgjørende når det gjelder å sikre fremtidige økonomiske tilskudd fra det offentlige, selv om FIH fortsatt er helt avhengig av gaver fra skolens trofaste støttespillere.

Vi gleder oss over at en liten institusjon som FIH ikke bare har oppfylt de formelle kvalitetskravene, men at ekspertutvalget som vurderte oss gjennomgående har gitt FIH svært gode tilbakemeldinger. Det dreier seg eksempelvis om studiekvalitet, forskningsproduksjon, faglig kompetanse og studenttilfredshet.

  


FEILMELDING

Vår nettside-leverandør har meldt at det kan forekomme nedetid i ettermiddag (15. mai) på grunn av en feil på en server. Det er ikke sikkert at feilen berører nlm.no.

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Eiendommen til Fjelltun bibelskole i Stavanger vil bli solgt i løpet av et par års tid. – Vi har lagt vekt på en grundig prosess og kjenner ro for den konklusjonen som er trukket, sier formann i styret for Fjelltun Eiendom, Jan Ove Selstø.

Dagens bibelsitat

Rom 11:6 Men er det av nåde, da er det ikke mer av gjerninger. Ellers blir nåden ikke lenger nåde.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.