> NLM / Nyheter nlm.no / Akkreditering for FIHAkkreditering for FIH

Foto: Torgeir Henden

Fjellhaug Internasjonale Høgskole ble 12. januar akkreditert som høgskole. Ekspertutvalget som sto for vurderingen ga skolen svært gode tilbakemeldinger.

Året har fått en svært god start for Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH), etter at Kongen i statsråd den 12. januar godkjente endret institusjonsstatus for skolen, som nå er akkreditert som høgskole.

FIH har så langt hatt akkrediterte studier, men ikke en selvstendig høyskoleakkreditering. Den nye statusen, som er resultatet av en stor og langsiktig innsats for å oppfylle akkrediteringskravene, gir skolen mer fleksibilitet og nye muligheter.

  

En milepæl

FIH omtaler akkrediteringen som en stor milepæl, som gir motivasjon til det fortsatte arbeidet for å kunne tilby en kvalitetsutdanning som er attraktiv for studenter.

  

Her kan du lese hele pressemeldingen fra skolen:

Kongen i statsråd godkjente 12.01.2018 søknaden fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole om endret institusjonsstatus. Dette innebærer at høyskolen nå er akkreditert som høyskole.

Akkrediteringen er en milepæl for FIH og vil gi muligheter på flere plan. Muligheten til å opprette egne studier gir en fleksibilitet i møte med nye faglige utfordringer og potensielt nye studentgrupper. Det skaper også en trygghet for at arbeidet med kvaliteten ved høyskolen så langt har vært vellykket, og gir ny motivasjon for å fortsette dette slik at vi kan gi studentene en utdanning som er attraktiv for fremtidige arbeidsgivere.

Skolen vil nå selv stå ansvarlig for kvaliteten på studier på bachelornivå og kan opprette nye studier på dette nivået uten å søke ekstern godkjenning fra NOKUT. Akkreditering kan også bli avgjørende når det gjelder å sikre fremtidige økonomiske tilskudd fra det offentlige, selv om FIH fortsatt er helt avhengig av gaver fra skolens trofaste støttespillere.

Vi gleder oss over at en liten institusjon som FIH ikke bare har oppfylt de formelle kvalitetskravene, men at ekspertutvalget som vurderte oss gjennomgående har gitt FIH svært gode tilbakemeldinger. Det dreier seg eksempelvis om studiekvalitet, forskningsproduksjon, faglig kompetanse og studenttilfredshet.

  


Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Fredag kveld er det misjonærinnvielse på UL. – Jeg synes det passet veldig bra å bli innviet på UL. Opp gjennom årene har jeg vært mye innom festivalen, sier David Theodor Thorsen (25).

Dagens bibelsitat

Rom 12:10 Vær varmhjertet mot hverandre i broderkjærlighet! Kappes om å hedre hverandre!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.