> NLM / Nyheter nlm.no / Bærekraftig kampanjeBærekraftig kampanje

Mange la turen innom NLM Gjenbruk Hamar fredag. Foto: Bjarte Rydland

NLM Gjenbruk fronter bærekraftig alternativ til forbrukskulturen under Black Friday.

I anledning kjøpefesten Black Friday den 24. november reduserer flere av NLMs gjenbruksbutikker prisene med 25%. Kampanjen skal minne forbrukerne på at bærekraftig handel er viktig gjennom hele året, også på en dag da forbrukshysteriet når sitt høydepunkt, som på Black Friday.

  

Nytt tiltak

— Vi merket en dramatisk nedgang i salget denne dagen i fjor og ønsket å gjøre et eget tiltak i år. Dermed ble det utviklet en kampanje som de fleste av gjenbruksbutikkene i hele landet også har blitt med på, der det reklameres med 25 % salg, sier Vidar Nilsen. Han er medarbeider i gjenbruksbutikken i Kristiansand, som tok initiativ til fredagens kampanje.

— Jeg var selv i gjenbruksbutikken da den åpnet i dag og merket at tiltaket har gitt stor publisitet, legger han til.

    

Positive tilbakemeldinger

Kampanjen har stort sett vært ute i sosiale medier, men også andre medier har plukket den opp. Hamar Arbeiderblad og Radio Hamar har begge vært svært positive til både butikken i Hamar og bærekraftskampanjen, og løfter fram NLM Gjenbruk som et alternativ på årets største handledag. 

Daglig leder i NLM Gjenbruk, Bjarte Rydland, gleder seg over positive tilbakemeldinger fra flere av butikkene. — Det er utrolig fint å se at en slik motvektskampanje kan gi god oppmerksomhet, både til den enkelte butikk og til det vi er med på – nemlig å skape bærekraft, sier han.

    

For mennesker og miljø

— Selv om det også er salg hos oss, slik som hos andre butikker, er det til syvende og sist de som trenger det mest som får gevinsten fra salget vårt på en slik dag. Der ser man den store forskjellen i at gjenbruk skaper bærekraft, i tillegg til å bistå miljøet, påpeker Rydland. Overskuddet fra gjenbruksbutikkene går til NLMs bistands- og utviklingsprosjekter verden over.

Bærekraftig handel er på mange måter motsetningen til det ekstreme forbruket i Norge i dag. Ledelsen i NLM Gjenbruk understreker at handledagen Black Friday representerer en sterk kontrast til det beste for både mennesker og miljøet.

   


Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Hun hadde studert bedrifter og profitt, nå ville hun se på økonomistyringen i organisasjoner med ideelle formål. – Funnene jeg gjorde i NLM, gir meg lyst til å fortsette å gi penger til dette arbeidet, sier Maria Høie.

NLM Ung støtter en ny ungarbeiderstilling tilknyttet den islandske misjonsorganisasjonen SIK. Ungarbeider Olafur Jon Magnusson har også en stilling i det islandske Laget.

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

Dagens bibelsitat

Sal 73:26 Om enn mitt kjød og mitt hjerte svikter, så er Gud mitt hjertes klippe og min del for evig.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.