> NLM / Nyheter nlm.no / Bønnesvaret som forandret altBønnesvaret som forandret alt

Mange ungdommer kommer til kirken hver søndag i Khovd. Foto: Åshild Sørhus.

Den dagen Zaya fra Mongolia ble med en slektning i kirken, talte pastoren om bønnens kraft. Hun ga det et forsøk– og Gud svarte. Det ble et vendepunkt for henne.

Zaya er 17 og går siste året på videregående skole. Hun bor i Khovd, og går i NLM sin samarbeidskirke Bayariin Medee (gledelig nytt).

    

Gi det til Gud

Som 15-åring var hun en kort tid i hovedstaden Ulaanbaatar. Moren ble igjen i Khovd, og Zaya savnet moren veldig.

En dag inviterte en slektning henne med til en kirke. Pastoren fortalte den dagen om bønnens kraft. Dette fanget Zayas oppmerksomhet, og hun lyttet nøye. Pastoren sa at om vi har noen vanskeligheter, gi det til Gud, be over det til Gud.

Den samme kvelden gråt hun over savnet etter moren sin. Zaya husket på hva pastoren fortalte, og ba til Gud. Hun ba: "Hvis Gud finnes, bring moren min til Ulaanbaatar, og jeg skal tro deg."

Og etter en uke sendte storebroren hennes penger til moren, som gjorde det mulig for henne å komme! Etter det har Zaya trodd på Gud, og begynte å gå i kirken. Dette er det store vendepunktet i livet hennes.

    

Nå er alt annerledes

Og vendepunktet førte med seg frukter. Zaya forteller at hun før ikke hadde noe ønske om å hjelpe og å tjene andre mennesker. Hun tenkte at alle skulle gjøre sine egne ting. Hun likte ikke hvis noen fortalte henne hva hun skulle gjøre. Hun var alltid for seg selv, og tok sine egne valg.

Nå tenker hun at dette ikke er godt for henne. Nå er alt annerledes. Å hjelpe og tjene andre mennesker gjør henne glad. Og hun ser nytten av å lytte til andres råd.

– Det er så mye å lære fra andre, forteller Zaya. Før hun tar avgjørelser nå, ber hun til Gud og søker råd hos ham og mennesker han sender i hennes vei.

      

Bibelen gir svar

– Alle som lever dette livet, vil dø en gang. Og når du tenker på hva som vil skje etter døden, trenger du svar på hva som blir nødvendig når vi dør. Jeg fant svar på dette i Bibelen, forteller Zaya. – Jeg ønsker å oppfordre alle til å lese i Bibelen – Guds ord til oss.

Vi møter alle på mange valg i livet, og Zaya anbefaler å ta beslutninger etter å ha spurt Gud. Fordi Gud er god og ønsker alltid rette og gode ting i livet vårt.


Sentral-Asia

I Sentral-Asia er det krevende å drive misjon. Kristne lever under svært vanskelige forhold i et samfunn hvor myndighetene kontrollerer det meste.

Les mer | Bli fast giver

13. desember fikk Shayesteh Rostami (37) og datteren Selina (8) oppholdstillatelse i Norge. Nyheten oppleves som et bønnesvar både av dem selv og av støttespillere i Drammen og på andre steder. 

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har kjøpt 1200 kvadratmeter av et kjøpesenter på Løkkemyra i Kristiansund. Én tredjepart blir forsamlingssal, og to tredjeparter blir gjenbruksbutikk.

En svært stor andel av de ansatte i NLM opplever å ha en meningsfull arbeidshverdag, viser arbeidsmiljøundersøkelsen 2017. – Men vi kan alltid bli bedre, sier Kari Margrethe Solvang, leder for personalavdelingen ved NLMs hovedkontor.

Dagens bibelsitat

Jes 35:4 Si til de urolige hjerter: Vær frimodige, frykt ikke! Se, der er deres Gud! Hevnen kommer, Guds gjengjeldelse. Han kommer selv og frelser dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.