> NLM / Nyheter nlm.no / Bra for miljøet og misjonskassaBra for miljøet og misjonskassa

Foto: Bent Udnesseter

Har du ryddet i klesskapet i det siste? Klær og tekstiler kan du ta med og levere på GF. Det er godt for miljøet – og bra for misjonskassa.

På årets GF blir det mulig å gi klær og tekstiler du ikke har bruk for lenger til NLM. Slik kan det du ikke lenger har nytte av, komme både andre mennesker, miljøet og ikke minst misjonsarbeidet til gode.

– Gjennom praktisk handling kan NLM-ere aktivt ta del i et nytt virkeområde i NLM som vi har stor tro på, for framtiden ligger i mer gjenbruk, sier daglig leder i NLM Miljø, Bent Udnesseter. – NLM Gjenbruk styrker i disse dager butikkene med klær som kundene ønsker, og så eksporterer vi overskuddet, forklarer han.

        

Håper på 15 tonn

NLM Miljø er i ferd med å plassere ut innsamlingsbokser rundt omkring i landet. På GF stiller de med sterk tilstedeværelse, og håper at mange vil benytte anledningen til å levere til klesinnsamlingen.

– Benytt helgen til å rydde i skapet! oppfordrer Udnesseter. – Målet er å fylle en trailer med 15 tonn tekstiler i løpet av GF. Vi forventer ikke at tilreisende laster bilen med sekker av klær, men en pose får man kanskje stappet inn i bilen, smiler han.

  

Lovende start

Udnesseter forteller at man etter bare noen få uker med noen få bokser utplassert, allerede ser at boksene fylles opp.

– Det gir grunnlag for å satse videre, og vi er til stede på GF med informasjon på NLM Gjenbruks stand, for dem som vil høre mer, forteller han. – Kanskje får vi vervet misjonens «dealmakere» til innsamlingsarbeidet? For det er mange bokser som skal ut, og det kreves stor innsats i tiden fremover for å få på plass avtaler for utplasseringsplasser. Men til gjengjeld vil det bidra til inntekter til NLM, som igjen kommer det lokale arbeidet til gode.

   

Dine brukte klær skaper en bedre hverdag!

Les mer om prosjektene på www.skolehelsevann.no

   

Dine brukte klær skaper et grønnere samfunn!

Det du legger i NLMs innsamlingsbokser gjør verden til et bedre sted. Klærne vil bli solgt i NLM Gjenbruks butikker og i secondhand-butikker i andre land. Dersom tekstilene er ødelagt, vil de gå til produksjon av eksempelvis pussefiller, maleunderlag eller isolasjon.

Å gjenbruke tekstiler bidrar til et grønnere samfunn.

  

Alt kommer til nytte!


Øst-Afrika

I Øst-Afrika vil NLM gi mennesker både rent drikkevann og levende vann i Jesus.

Les mer | Bli fast giver

En flunkende ny forsamlingssal ble innviet i Kristiansund søndag. Salen ligger vegg i vegg med NLM Gjenbruks store butikk i byen.

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

Morten Eikli ser tilbake på en festivaluke med varmerekord, flere deltakere, uredd forkynnelse, misjonærinnvielse og ny lovsang.

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.