> NLM / Nyheter nlm.no / Datteren sa sitt første ordDatteren sa sitt første ord

Ill.foto: Pexels.com

En kinesisk far med to funksjonshemmede barn gikk på kurs om barneoppdragelse i regi av NLM. Det forandret alt for både ham og familien.

I Kina er ett av fem barn helt eller delvis forlatt av foreldrene sine. De fleste av disse barna er forlatt på landsbygda fordi foreldrene reiser til storbyene for å arbeide.  

NLM driver derfor «Forlatte barn»-prosjektet, hvor vi i samarbeid med myndighetene i landet arbeider for å bedre barnas hverdag.

     

Små endringer kan forandre familier

Gjennom Program for foreldreveiledning får omsorgspersoner kursing i hvordan man kan oppdra barn gjennom dialog. De lærer også hvor viktig det er å gi kjærlighet og omsorg. 

I fjor arrangerte «Forlatte barn»-prosjektet blant annet et slikt kurs i Kunming hvor alle foreldrene som deltok hadde funksjonshemmede barn.

En av fedrene fortalte etterpå en gripende historie om den positive effekten kurset hadde hatt på familien hans.

    

Sluttet å slå barna

Faren, som har to psykisk utviklingshemmede barn, måtte sykle i en og en halv time hver vei for å delta på kurset. Til tross for svært lange arbeidsdager, prioriterte han å delta på alle de åtte kurskveldene. 

Den siste kurskvelden fortalte mannen rørt om endringene han hadde sett hos den eldste datteren.

Tidligere hadde han slått barna når de gjorde feil, men den første kurskvelden lærte han at alle barn fortjener respekt. Dette traff ham dypt og minnet ham om hans egen barndom, og han lovte seg selv å slutte å slå barna.

I løpet av de neste to ukene oppdaget han at barna gradvis begynte å ville tilbringe tid med ham. De ville ikke engang legge seg før faren kom hjem fra arbeidet, selv om det var langt på natt.

       

Hennes første ord

Det var disse endringene som fikk ham til å fortsette å gå på samlingene, og gradvis lærte han seg mer om hvordan han kunne hjelpe barna å utvikle evnene sine.

Og en dag fikk han oppleve det store: Datteren, som ikke kunne snakke, pekte på et kålhode og lagde en lyd som minnet om det kinesiske navnet på planten. Han var i sjokk og trodde ikke at det kunne stemme – men så gjentok hun ordet igjen og igjen.

Faren gråt. Selv om uttalen fremdeles ikke var helt på plass, hadde hun snakket for første gang!

– Jeg vil fortelle alle jeg møter om hva disse kursene har betydd for meg og barna mine, avsluttet han.

   

Gi en gave

Vil du støtte NLMs arbeid for å hjelpe utsatte og forlatte barn i Kina?


Sør-Amerika

NLM driver et stort familieprosjekt i Peru, i tillegg til et bredt evangelisk arbeid i både Peru og Bolivia.

Les mer | Bli fast giver

Misjonssambandet aksjonerer no for ein alternativ måte å gje kollekt på. I staden for å leggja pengar i kollektkorga, kan ein gje via mobiltelefon-appen Vipps, og søndag 7. mai arrangerer NLM ein Vipps-aksjon.

Gudleik og Elsa Himle har alltid hatt et hjerte for Nord-Norge. – Jeg føler meg nesten mer hjemme der enn hjemme i Rogaland, sier Gudleik. 

Tross negativt driftsresultatet og redusert omsetning er det pågangsmot og konsentrasjon om satsingen videre som preger Lunde Forlag AS.

Dagens bibelsitat

Joh 6:63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner ikke noe. De ordene jeg har talt til dere, er ånd og er liv.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.