> NLM / Nyheter nlm.no / Dette gjør Øyvind Åsland mest...Dette gjør Øyvind Åsland mest stolt av NLM

2016 var et jubileumsår for NLM – nå snakker generalsekretær Øyvind Åsland om året som ligger bak, og hva NLM går i møte i 2017. 

2016 ble året da internatskolene i NLM fikk sikret sitt momsfritak for internatdrift, NLM døpte sitt 1000. barn, NLM Norge fikk ny leder, Fjellhaug fikk ny rektor, flere bibelcampinger ble lagt ned, NLM hadde en 125-årsmarkering, organisasjonen så ut til å gå kraftig i underskudd, Salem Bergen ansatte NLMs første «pastor» og Lillokirken ble etablert. 

Etter generalforsamlingen i 2015 opprettet NLM et trossamfunn, og mot slutten av 2016 var det i overkant av 600 medlemmer i trossamfunnet. 

Du er selv medlem, Øyvind Åsland. Hvor fornøyd er du med antallet medlemmer?

– Jeg hadde ikke noen spesielle forventninger til antall medlemmer i trossamfunnet, og vi har ikke drevet noen aktiv medlemsverving. Det mener jeg er rett, sier generalsekretæren.

 

 

– Hvorfor skal dere ikke markedsføre det? 

– Det var et ganske kontroversielt spørsmål da det første gang ble tatt opp i 2009, og en del av kontrakten var at dette var et trossamfunn for dem som ikke føler de kan bli stående i Den norske kirke.

 

– NLM vil mye, og går i underskudd

Hele året har vært et jubileumsår for NLM, med storslått feiring i Oslo konserthus i sommer. 

– Men økonomisk ble det ikke noe jubelår, Åsland?

– Giverne står på, og vi samler inn mer penger enn noensinne. Samtidig vil vi veldig mye, og vi har blant annet sendt ut en del ekstra misjonærer. Vi opplever i tillegg en kjedelig valutasituasjon, som gjør det dyrere å drive arbeid i utlandet. 

– Resultatet for 2016 har ikke kommet ennå, men i begynnelsen av desember så NLM ut til å gå omtrent 22 millioner i underskudd. Bekymrer dette deg? 

– Jeg har vanskelig for å si at jeg er bekymret, for fra tidligere så vet vi at det ofte skjer mye på slutten av året, som balansere regnskapet mer. Jeg er optimist med tanke på resultatet i 2016.

– Når det er sagt, så budsjetterer vi med underskudd, og i 2017 har vi budsjettert med 4,8 millioner i minus. 

– Hva har dere brukt penger på, som gir dette underskuddet? 

– Vi har startet en del skoler, som i oppstarts-fasen er dyrt. I tillegg er det de nye utsendingene, og en del av regionene har ansatt folk i stillinger som har stått ledige en stund. 

 

Flere utsendinger

– Det har blitt innviet flere nye misjonærer. Hvor mange ansatte har NLM i utlandet nå? 

– Per nå har vi omtrent 130 utsendinger. På en måte ser vi at det er behov for flere, men hvis vi klarer å ta oss av og følge opp det antallet vi har nå, tenker jeg at vi skal være brukbart fornøyd. Kjennetegnet vårt, som organisasjon, er at vi vil sende levende vitner som kan krysse grenser og fortelle gode nyheter til dem som ikke har hørt. 

– Tidligere i år skrev vi om at treårsmeldingen viser at NLM bruker 68 prosent av pengene sine i Norge. Hvordan kan NLM kalle seg en ytremisjonsorganisasjon med dette bakteppet?

– Ja, det går. Arbeidet vårt er en helhet. For eksempel er både hovedkontoret, regionledere og forkynnerne tjenere til utland-arbeidet også, selv om de økonomisk regnes til hjemmearbeidet. 

– Hva gjør deg mest stolt av NLM? 

– Den siste tiden er det mye med ungdomsarbeidet vårt som gjør meg stolt og glad. Jeg blir stolt av ungdomsforsamlingen her i Oslo, og mange andre som er kreative og gjør mye flott og har en grundig og solid forkynnelse som gir gode resultater.

___________________________


Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Mange har erfart at misjonsbladet Utsyn kan skape brann for Guds rikes sak. Men også Utsyn kan ta fyr. Det opplevde Elsa Himle nyleg.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) etablerer storsenter i tilknytning til Sandnes gamle brannstasjon i Rogaland. Totalt utnyttet areal vil omfatte 10 000 kvadratmeter. Misjonssalen Sandnes og sentrale NLM-aktører blir blant leietakerne.

Fredag 13. april til søndag 15. april arrangerte NLM og NLM Ung for tredje gang konferansen «Fellesskap» på Fjellhaug Utdanningssenter. Omkring 180 deltakere ble inspirert til å bygge utadrettede og misjonsfokuserte fellesskap.

Dagens bibelsitat

Joh 15:2 Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver den som bærer frukt, renser han, for at den skal bære mer frukt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.