> NLM / Nyheter nlm.no / Drømmer om å kunne lese BibelenDrømmer om å kunne lese Bibelen

Patti Mouton underviser. Alle foto: Jane Markhus

Over 50 prosent av innbyggerne i Abidjan er analfabeter. Men kvinnene i alfabetiseringsgruppa vår drømmer om å kunne lese – og sammen kommer de stadig nærmere målet.

I kirken i Abidjan ble det startet en kvinnegruppe i februar 2017. Hovedarbeidet så langt er alfabetisering for unge jenter og kvinner i ulike aldre.

Andelen analfabeter i Abidjan er over 50 prosent, og behovet og ønsket om å lære å lese og skrive er enormt.

Det er langt flere kvinner enn menn som er analfabeter, og derfor ble det startet en kvinnegruppe for å kunne hjelpe noen av disse kvinnene – gi dem en mulighet til å lære å lese og skrive. Flere av kvinnene i menigheten i Abidjan kan ikke lese, men drømmer om å kunne lese sin egen bibel.

   

Krevende å lære

Så nå har vi en gruppe på 10 kvinner fra 15 til ca. 55 år, hvor ingen av dem kunne lese, skrive eller regne da de begynte.

De begynte med å lære å holde en blyant og tegne rette linjer, sirkler, prikker, kryss osv. Selv dette var vanskelig for mange av dem. Mange var oppgitt og tenkte at dette kommer aldri til å gå bra.

Men likevel har gruppen holdt sammen og møter opp hver tirsdag og onsdag til nye timer med undervisning i kirken.

     

  

Utviklingen har vært enorm, fra å ikke kunne tegne en linje til å kunne skrive enkle ord og lese enkle setninger. Det er fremdeles lang vei igjen for de fleste før de kan lese en bok eller Bibelen, men de er alle svært motiverte og står på.

    

Stor opplevelse

For å hedre disse kvinnene og gjøre noe utenom det vanlige la vi en dag hele undervisningen til stranden. Vi tok med oss tavle og alt skoleutstyret, deilig lunsj, drikke og selvfølgelig kaker og dro av gårde til Bassam, hvor det er en nydelig strand.

 

Her kan du lese mer fra turen: – Gud er fantastisk

 

Flere av kvinnene hadde aldri sett havet før, og definitivt ikke badet i det, så gleden var stor da vi kom frem. Hva er vel bedre enn å undervise under palmene på stranden?

Det ble en nydelig opplevelse for både lærere og studenter: Sitte ute og nyte brisen fra havet, lukten av saltvann og kjenne den varme sanden mellom tærne mens man lærer om bl.a. hva det vil si å være en statsborger. Diskutere hva man er stolt av med landet sitt, og hva man setter pris på.

     

   

Viktig sosial funksjon

Kvinnegruppen er også en støttegruppe, hvor man kan dele tanker og bekymringer, få nye venner og rett og slett omsorg. Bønn er en viktig del av dette samholdet, og vi synger og leser vers fra Bibelen.

Vi har et åpent fellesskap, som ønsker både kristne og ikke-kristne velkommen. En av kvinnene har tatt imot Jesus etter at hun begynte, og er nå en sterkt troende kristen kvinne som deler Guds budskap med alle hun treffer.

    

 

Trosset sykdom for å være med

En av kvinnene var veldig syk med malaria, men lysten etter å kjenne brisen fra havet og føle på samholdet i gruppen var så stor at hun ble med til tross for høy feber. Hun lå rett ut på en seng på stranden.

Malariamedisiner hadde hun ikke penger til, så dette fikk vi ordnet til henne. En uke etter kom hun strålende og fortalte om den flotte turen hun hadde vært på – hun var frisk igjen!

    

  

Sammen mot målet

Kvinnene er motiverte og alle fortsetter til høsten på neste kurs for å lære mer. For ønsket om å kunne lese og skrive skikkelig er fremdeles stort, men nå er det ikke lenger et uoppnåelig mål.

Tenk å kunne lese, skrive og regne? Dette klarer de sammen.

Husk gjerne på kvinnene i kvinnegruppa i bønnene dine! De setter stor pris på forbønn.

 


Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Mange har erfart at misjonsbladet Utsyn kan skape brann for Guds rikes sak. Men også Utsyn kan ta fyr. Det opplevde Elsa Himle nyleg.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) etablerer storsenter i tilknytning til Sandnes gamle brannstasjon i Rogaland. Totalt utnyttet areal vil omfatte 10 000 kvadratmeter. Misjonssalen Sandnes og sentrale NLM-aktører blir blant leietakerne.

Fredag 13. april til søndag 15. april arrangerte NLM og NLM Ung for tredje gang konferansen «Fellesskap» på Fjellhaug Utdanningssenter. Omkring 180 deltakere ble inspirert til å bygge utadrettede og misjonsfokuserte fellesskap.

Dagens bibelsitat

Sal 44:18 Alt dette er kommet over oss, enda vi ikke har glemt deg og ikke har sveket din pakt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.