> NLM / Nyheter nlm.no / ELSKET: Spre kjærligheten videre!ELSKET: Spre kjærligheten videre!

Alle fortjener vår omsorg, og den skal være helt uten betingelser. Alle har et liv, og i det kan vi sette spor.

Jeg tror ikke vi ble skapt for å leve i en kristen boble, eller bare for å realisere oss selv, skaffe oss jobb, villa, båt og hytte. Vi fikk i oppdrag å forvalte skaperverket, og menneskene rundt oss er del av det.

Jeg er hamarsing, hedmarking, og nordmann, men det er ikke så vesentlig for meg. Først og fremst

er jeg en verdensborger. Jeg er en verdensborger med en kraftig allergi. Det er mange allergier ute og går, og vi oppdager stadig flere. Den som derimot plager meg mest, er allergien mot urettferdighet.

   

Urettferdig

Vi har alle den samme gudgitte verdien, og de samme universelle rettighetene. Jeg sitter her med fast jobb, penger på bok, hus, mat, klær, tilgang på banklån, helsetjenester og utdanning.

Jeg lever i fred, har ytringsfrihet og trosfrihet, og alle andre friheter, mens en vanvittig andel av verdens befolkning ikke engang får dekket sine mest elementære behov.

Vi vet det så godt, verden er så utrolig urettferdig!

    

Alle trenger omsorg

Samtidig gir det oss alle forutsetninger til å bidra. Diakoni, heter det på fint. Eller bare kristen omsorg i praksis, for det er det det er. Og omsorg trengs overalt, hele tiden.

Vi har et felles utgangspunkt, et felles oppdrag. Vi skal elske vår neste fordi Gud elsket oss først. Alle fortjener vår omsorg, og den skal være helt uten betingelser. Alle har et liv, og i det kan vi sette spor.

Følelsen av å bli sett, respektert, myndiggjort, det kan bety så mye mer enn man aner. Det kan være på individnivå, men også som gruppe eller lokalsamfunn. Både som enkeltpersoner og sammen kan vi være med å skape varige, positive endringer. Direkte eller indirekte, det spiller ikke så stor rolle så lenge endringen skjer.

Leser du dette, har du sannsynligvis en eller annen tilknytning til NLM. Da har du et fortrinn, for her er mulighetene mange og arbeidet stort både i Norge og internasjonalt.

    

Vi har et oppdrag

Det er mange måter å engasjere seg på, men vi må engasjere oss! Det er vårt ansvar, oppdraget kommer fra høyeste hold.

Til tross for at plikt ofte forbindes med noe negativt, ser jeg i denne sammenheng på det som en positiv drivkraft. Vi har en iboende plikt i oss til å vise nestekjærlighet. Da kan vi ikke sette skylappene på og plugge inn øreproppene.

«Vi har forskjellige nådegaver, alt etter den nåde Gud har gitt oss» (Rom 12, 6). Da må vi alle bruke dem, så vi kan utfylle hverandre med de evnene vi har.

Alle kan bidra på en eller annen måte. Du kan mobilisere folk og skape engasjement for en god sak, lage en innsamling, spre informasjon, be, donere, vie arbeidslivet ditt til andre, og uansett kan du alltid møte mennesker der du til enhver tid befinner deg med verdighet, respekt og omsorg.

Hvis du synes det er vanskelig å se hvordan du kan delta, be Gud lede deg på veien.

    

Hvilke spor vil du sette?

NLM har nylig laget en strategi for hvordan vi ønsker at vår omsorg skal ta form i de landene vi er til stede. Det handler om å være bevisste på hva vi ønsker å oppnå og hvordan. Det høres muligens litt tørt ut, men kanskje er det ikke så dumt med en strategi?

Hva er strategien for livet ditt de neste fem åra? Har du en plan? Hvilke spor ønsker du å sette og hvor? Mulighetene er der, grip dem!

    

Joh. 13, 14-15 Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter. Jeg har gitt dere et forbilde: Slik jeg har gjort mot dere, skal også dere gjøre.

    

Hvis du vil la deg inspirere av NLMs tanker om internasjonal diakoni, kan du lese dem her:


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.