> NLM / Nyheter nlm.no / En ny sjanse til livetEn ny sjanse til livet

Foto: Marius Bergersen

De mentalt syke i Indonesia har blitt gitt opp, gjemt bort og glemt. Gjennom mentalhelseprosjektet vårt ønsker vi å gi disse menneskene håpet tilbake. Gi dem en ny sjanse, tro på dem og elske dem tilbake til samfunnet og livet.

Tenk om du ikke hadde fått noen flere sjanser i livet ditt. Tenk om alle rundt deg hadde gitt deg opp, stengt deg inne og bare gitt deg mat, men ingenting mer.

Tenk så om dette hadde skjedd når du var som svakest, når du var syk og virkelig trengte at noen gav deg håp, at noen trodde på deg, gav deg omsorg og så DEG!

   

Kalt til å bry oss

Dette er det som har skjedd med menneskene vi jobber med i mentalhelseprosjektet vårt her i Indonesia. Vi ønsker å gi disse menneskene håpet tilbake. Gi dem en ny sjanse. Tro på dem og elske dem tilbake til samfunnet og livet.

Jesus gir ikke noen opp, og han bryr seg ikke om stigma. Han så de utstøtte og de svake. Han tok kontakt med dem, brydde seg om dem og hjalp dem.

Vi ønsker å være Jesu etterfølgere her på jorden. Vi er kalt til å bry oss om de svakeste, de utstøtte, de som alle andre har gitt opp. Jesus vil ikke gi dem opp, og det gjør ikke teamet vårt heller.

  

Foto: Anna Rifsgård

Fått en sjanse gjennom arbeidstrening

Dapot, Siregar, Manogar og Lili har begynt i arbeidstreningsprogrammet vårt. I dette pilotprosjektet har disse fire beboerne ved det statlige rehabiliteringssenteret nå fått en reell sjanse til å komme tilbake til samfunnet og livet.

De har bodd mange år på mentalsykehuset og på rehabiliterinsgssenteret, som i praksis bare har fungert som en oppbevaringsplass for de menneskene som ikke har har en familie som vil eller kan ta seg av dem. De er lite pratsomme og litt sjenerte, men smiler og sier at de er glade for denne sjansen de nå har fått.

  

Glede og mestring

Det er en stor overgang fra livet på rehabiliteringssenteret der de, før NLM kom, ikke hadde noen aktiviteter og stort sett sov mesteparten av dagen. Nå har de blitt vant til å være sammen med andre og å mestre vanlige hverdagsrutiner som å ta bussen, handle mat og å jobbe.

Det er av og til tungt å arbeide, men det gir en glede og tilfredsstillelse de før ikke hadde mulighet til. Gjennom arbeidstrening, botrening og annen oppfølging vil vi gi dem håp om et bedre liv, et liv der de kan fungere og ha det godt med seg selv og menneskene rundt seg.

Vi ønsker å gi dem håp for dette livet og for evigheten. De har blitt gitt opp av familien sin, bortgjemt og bortglemt. Men Jesus har ikke gitt dem opp, og dette kan vi være med å formidle gjennom prosjektet vårt!

  

Vær med å be for disse fire deltakene våre og resten av beboerne på rehabiliteringssenteret og sykehuset. Be for situasjonen for psykisk syke i Indonesia, at de skal få den hjelpen de trenger, at de ikke skal bli utstøtt, men ha støtte hos familien sin og i systemet.

Be om at teamet vårt kan få være Jesu hender, føtter, munn og øyne for disse de svakeste og utstøtte her i Indonesia.


Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

– I valgkampen er det mye munnhuggeri og lite intelligens.

MINIANDAKT: Eg er på reis i Sentral-Asia, er i hovudstaden i eit land der NLM har arbeid. Her er det mykje som er annleis enn heime i Noreg. Stemninga. Lukta. Menneska. Maten. Eg går på oppdagingsferd i gatene. 

«Det brenner en ild» er en nyprodusert musikal som framstiller Hans Nielsen Hauges (1771–1824) liv og virke. Den vises på scene i Gamlebyen i Fredrikstad i disse dager. 

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.