> NLM / Nyheter nlm.no / Engasjert for nabolaget sittEngasjert for nabolaget sitt

Foto: Melci

– Jeg kan ikke tenke meg en bedre motivasjon til å stå opp om morgenen, sier Guisso. Han er lærer for en av «speed school»-klassene i Abidjan i Elfenbenskysten.

Vi møter en meget engasjert ung mann i Abidjan. Guisso Kotchire `Saint Clair arbeider i NLMs utdanningsprosjekt i bydelene her. Han forteller om «speed school», der barn utenfor skolesystemet får tatt 2 års skolegang på 1 år og dermed får mulighet for å fortsette i offentlig skole etterpå.

– Jeg er lokal lærer ved speed school-klassene i Abobo, Abidjan, forteller Guisso. – Det er en stor kilde til glede og stolthet for meg å se barna som er i klassen min. De hadde ikke gått mye på skolen og kunne verken lese, skrive eller regne før de begynte her. Når jeg nå kan se hvor mye disse barna har lært på bare noen måneder, etter at de fikk muligheten til å gå skolen, gir det meg en veldig stor motivasjon til å stå på hver dag for barna i nabolaget mitt.

For Guisso er det særlig inspirerende å merke at han kan utgjøre en forskjell for barna.

– De tidligere elevene mine går nå fast på skolen, og det er fantastisk å kunne bidra til at barna får bedre fremtidsmuligheter. Jeg kan ikke tenke meg en bedre motivasjon til å stå opp om morgenen og komme på jobb i nærmiljøet. Takket være speed school har barna, som av veldig mange ulike årsaker ikke fikk skolegang, nå fått anledning til å lære mye forskjellig som de kan bruke i livet fremover.

  

Strekker seg langt

Guisso har nå undervist ved speed school i 3 år. Han forteller begeistret om hvor flinke mange av de tidligere elevene har blitt. Det gjelder ikke bare i de formelle ferdighetene som lesing og skriving, men også i oppførsel. Elevene som får skolegang havner generelt sett i mye mindre trøbbel.

– Med denne erfaringen har jeg dette skoleåret også hjulpet flere av barna i nabolaget med å få begynt i klassen, og jeg har også betalt for skolemateriellet deres når foreldrene ikke har hatt mulighet, sier Guisso. – Jeg tjener ikke mye som lokal lærer, men gleden ved å se barnas fremgang gjør at jeg strekker meg så langt jeg kan for å bidra i lokalsamfunnet.

   

Barn får muligheter

Et eksempel på den positive effekten speed school har hatt, er en gutt Guisso la merke til at bare hang rundt i nabolaget. Han hadde ikke noe spesielt å foreta seg, annet enn en og annen oppgave på det lokale markedet, som å hjelpe til med hjulskift og lignende.

– Da jeg tok kontakt med ham, viste det seg at han verken kunne lese eller skrive, forklarer Guisso. – Etter at jeg fikk registrert ham i klassen min, har det gledet meg stort å se det store potensialet hans. Det tok ikke lang tid før han var i full gang med å lese, skrive og regne. Han jobber hardt og har god fremgang, og det gjør meg så glad.

Jeg vil gjerne takke NLM Melci for denne flotte muligheten til å gi barna i nabolaget en ny mulighet til skolegang gjennom prosjektet «Håp for alle», avslutter Guisso.


Mongolia

Flere og flere av NLMs utsendinger i Mongolia arbeider i dag blant en unådd folkegruppe vest i landet.

Les mer | Bli fast giver

Ledelsen i NLM ung bruker fastetiden til å reise rundt og samle inntrykk mens de – samtidig – jobber med en ny strategi for barne- og ungdomsarbeidet. Fastetiden gir en god ramme.

Sparebanken Sør har gitt 75 000 fond-kroner til NLMs GF 2018. Banken blir også en av generalforsamlingens hovedsponsorer. For tiden jaktes det på flere sponsorer.

Fra årsskiftet har Arvid Lodden (59) overtatt hovedansvaret for NLM Arveoppgjør. Han avløser Jens Noraberg (63), som har hatt denne oppgaven siden 2005.

Dagens bibelsitat

Joh 6:37 Alle de som Faderen gir meg, kommer til meg. Og den som kommer til meg, vil jeg slett ikke støte ut.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.