> NLM / Nyheter nlm.no / Etiopia-misjonær død etter kort...Etiopia-misjonær død etter kort tids sykdom

Alle foto: DLM

Elisa Riis, som var utsending for Luthersk Mission i Danmark og del av NLMs team i Etiopia, døde natt til søndag. Hun ble 54 år gammel.

NLM og vår danske søsterorganisasjon Luthersk Mission (DLM) har mistet en av våre utsendinger i Etiopia gjennom 20 år, Elisa Riis, som døde natt til søndag på Arresødal Hospice i Frederiksverk i Danmark.

Elisa Riis var jordmor og bodde i Jinka, hvor hun var ansatt i prosjektet Reducing Maternal Mortality (RMM). Hun var utsendt av DLM, men arbeidet i likhet med andre danske og finske utsendinger under NLM-paraplyen i Etiopia og inngikk i NLMs team.

Hun reiste hjem til Danmark i slutten av juni for å bli undersøkt og starte behandling. Dessverre viste sykdommen seg å være uhelbredelig.

   

Lang og tro tjeneste

Elisa Riis ble utsendt som misjonær første gang i 1998, for å drive helsearbeid i Etiopia. Før dette arbeidet hun som sykepleier på Hillerød sykehus fra 1989-93.

I Etiopia studerte hun først amharisk i ett år, før hun i to år arbeidet som jordmor på Gidole sykehus.

Etter et år hjemme i Danmark vendte hun tilbake til Etiopia i 2001 og har arbeidet i Jinka siden da. I Jinka har hun arbeidet med ulike prosjekter, den siste tiden med RMM-prosjektet i Sør-Omo, med base på Jinka Hospital.

I 2009 tok hun en mastergrad i internasjonal helse.

Elisa har også vært feltstyreleder i mange år. Hun ble i februar igjen valgt til styreleder og hadde denne rollen til hun reiste hjem til Danmark pga. sykdommen.

    

  

Har reddet mange kvinners og barns liv i Etiopia

Gjennom sitt arbeid i Etiopia har Elisa Riis vært med på å undervise det lokale helsepersonellet om graviditet og fødsler, og hun har slik reddet livet til mange kvinner og barn.

   

Begravelsen forventes å finne sted onsdag 7. november kl 11 fra Hillerød kirke, med etterfølgende minnesamvær.


Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Tidligere Fjellhaug-rektor, Ketil Jensen, endrer syn i tjenestedelingsspørsmålet. Han argumenterer utfra avskaffelsen av slaveriet. – Bibelen framstiller kjønnspolariteten som Guds vilje, men ikke slaveriet, svarer NLMs ledelse.

I løpet av august ble NLMs misjonærstab i Japan betraktelig styrket, og gjennomsnittsalderen sank flere hakk – samtidig som NLM og samarbeidskirken uttrykker at de ønsker å satse mer på å nå de unge i landet.

Regnskapet for generalforsamlingen er nå ferdigstilt. Nettokostnadene for arrangementet ble på 3,2 millioner kroner. – Vi hadde forventet røde tall, men disse hadde skarpere rødfarge enn vi setter pris på, sier økonomileder Øystein Frøysa.

Dagens bibelsitat

Sal 96:1f Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden! Syng for Herren, pris hans navn! Forkynn fra dag til dag hans frelse!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.