> NLM / Nyheter nlm.no / Evangelisering med bibelskolenEvangelisering med bibelskolen

Elevene på bibelskolen på SETELA har i år et praktisk fag som skal hjelpe dem noen steg videre med evangelisering. 

Hva er egentlig evangeliet? Har du vært med på noen form for evangelisering? Er evangelisering viktig? 

Elevene på bibelskolen begynte første timen med å besvare disse og noen flere spørsmål. Siden har vi gått gjennom evangeliets budskap ved å bruke et evangeliseringsredskap som heter Uncover.

Videre skal elevene selv forme evangeliserende bibelstudier tilpasset sine venner hjemme. Så skal vi ha mye praksis i nabolaget: bønn, tjenester, forkynnelse, spørreundersøkelser er noen stikkord.

   

Spørreundersøkelse om tro og livssyn 

Allerede første skoledag, etter at alt offisielt velkomstprogram var over og de hadde fått i seg et typisk måltid fra Arequipa, hadde jeg ansvaret for å vise dem gamlebyen, altså en typisk turistrunde. Her benyttet jeg anledningen til å utfordre elevene til å ha en spørreundersøkelse om tro og livssyn mens vi likevel skulle vandre rundt.

Jeg sa at de skulle gå to og to, finne folk som var omtrent like gamle som dem, presentere seg og si at de kom fra en bibelskole. Så skulle de spørre hva de trodde på, hvilken gud de trodde på/ikke trodde på og hvilket spørsmål de ville ha stilt Gud, om de hadde hatt mulighet til det.    

De tok utfordringen og når vi kom til katedralen som ligger midt i sentrum ble de sendt ut, to og to. Jeg ble imponert over at de bestemte seg for å gjennomføre det, for de kjente så vidt hverandre og de hadde møtt meg for første gang bare noen timer tidligere. Ungdommen nå til dags!

    

Glade for gode samtaler 

Etter en liten halvtime kom de tilbake, og de var glade. De hadde hatt gode samtaler med folk. Mange trodde på en gud men ikke helt som den vi finner i Bibelen. De hadde en tro men den hadde lite å si for livene deres. Og mange spurte Gud om meningen med livet og om hva som skjer etter døden.

   

Grunnløs menneskefrykt 

Poenget med dette var elevene skulle våge seg utenfor sin komfortsone og at de skulle lytte. For å kunne forkynne evangeliet på en måte som er relevant, må vi vite hva folk tror på og hvor de står åndelig sett. Og gjennom dette fikk vi et lite innblikk i det.

Men det viktigste med denne utfordringen var at de skulle se at det ikke er farlig å snakke med folk. Menneskefrykten kan ofte være grunnløs, noe de fikk erfare her.

Målet og håpet er at gjennom dette faget så skal de bli utrustet til å kunne formidle de fantastiske nyhetene vi kristne har på best mulig måte der de er.   


Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Tidligere Fjellhaug-rektor, Ketil Jensen, endrer syn i tjenestedelingsspørsmålet. Han argumenterer utfra avskaffelsen av slaveriet. – Bibelen framstiller kjønnspolariteten som Guds vilje, men ikke slaveriet, svarer NLMs ledelse.

I løpet av august ble NLMs misjonærstab i Japan betraktelig styrket, og gjennomsnittsalderen sank flere hakk – samtidig som NLM og samarbeidskirken uttrykker at de ønsker å satse mer på å nå de unge i landet.

Regnskapet for generalforsamlingen er nå ferdigstilt. Nettokostnadene for arrangementet ble på 3,2 millioner kroner. – Vi hadde forventet røde tall, men disse hadde skarpere rødfarge enn vi setter pris på, sier økonomileder Øystein Frøysa.

Dagens bibelsitat

Sal 119:165 Stor fred har de som elsker din lov, og det er ikke noe anstøt for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.