> NLM / Nyheter nlm.no / Evangelisering med bibelskolenEvangelisering med bibelskolen

Elevene på bibelskolen på SETELA har i år et praktisk fag som skal hjelpe dem noen steg videre med evangelisering. 

Hva er egentlig evangeliet? Har du vært med på noen form for evangelisering? Er evangelisering viktig? 

Elevene på bibelskolen begynte første timen med å besvare disse og noen flere spørsmål. Siden har vi gått gjennom evangeliets budskap ved å bruke et evangeliseringsredskap som heter Uncover.

Videre skal elevene selv forme evangeliserende bibelstudier tilpasset sine venner hjemme. Så skal vi ha mye praksis i nabolaget: bønn, tjenester, forkynnelse, spørreundersøkelser er noen stikkord.

   

Spørreundersøkelse om tro og livssyn 

Allerede første skoledag, etter at alt offisielt velkomstprogram var over og de hadde fått i seg et typisk måltid fra Arequipa, hadde jeg ansvaret for å vise dem gamlebyen, altså en typisk turistrunde. Her benyttet jeg anledningen til å utfordre elevene til å ha en spørreundersøkelse om tro og livssyn mens vi likevel skulle vandre rundt.

Jeg sa at de skulle gå to og to, finne folk som var omtrent like gamle som dem, presentere seg og si at de kom fra en bibelskole. Så skulle de spørre hva de trodde på, hvilken gud de trodde på/ikke trodde på og hvilket spørsmål de ville ha stilt Gud, om de hadde hatt mulighet til det.    

De tok utfordringen og når vi kom til katedralen som ligger midt i sentrum ble de sendt ut, to og to. Jeg ble imponert over at de bestemte seg for å gjennomføre det, for de kjente så vidt hverandre og de hadde møtt meg for første gang bare noen timer tidligere. Ungdommen nå til dags!

    

Glade for gode samtaler 

Etter en liten halvtime kom de tilbake, og de var glade. De hadde hatt gode samtaler med folk. Mange trodde på en gud men ikke helt som den vi finner i Bibelen. De hadde en tro men den hadde lite å si for livene deres. Og mange spurte Gud om meningen med livet og om hva som skjer etter døden.

   

Grunnløs menneskefrykt 

Poenget med dette var elevene skulle våge seg utenfor sin komfortsone og at de skulle lytte. For å kunne forkynne evangeliet på en måte som er relevant, må vi vite hva folk tror på og hvor de står åndelig sett. Og gjennom dette fikk vi et lite innblikk i det.

Men det viktigste med denne utfordringen var at de skulle se at det ikke er farlig å snakke med folk. Menneskefrykten kan ofte være grunnløs, noe de fikk erfare her.

Målet og håpet er at gjennom dette faget så skal de bli utrustet til å kunne formidle de fantastiske nyhetene vi kristne har på best mulig måte der de er.   


Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Ny NLM-bok kommer til salgs under GF. Boken løfter fram ærlige og åpne fortellinger fra NLMs fortid og nåtid.

Fire av sju stoler blir ledige i NLMs hovedstyre i sommer, og skal fylles gjennom valg under generalforsamlingen. I tillegg skal det velges fire varamedlemmer. Her kan du bli bedre kjent med kandidatene.

Misjonssambandet ønsker at første pinsedag – 20. mai – skal være en dag med forbønn for folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

Dagens bibelsitat

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.