> NLM / Nyheter nlm.no / – Gud er fantastisk– Gud er fantastisk

Adel skuer utover havet for første gang. Foto: Jane Markhus

Adel hadde aldri sett havet før. Men på tur med sin «nye familie» i alfabetiseringsprosjektet fikk hun endelig oppleve denne delen av Guds fantastiske skaperverk.

Her en dag tok vi med oss kvinnegruppen fra alfabetiseringsprosjektet i Abidjan på utflukt. Det er ti damer i gruppen, og alle ble med på tur.

Vi dro til kystbyen Bassam og hadde med oss masse god mat, vafler, kaker og pannekaker. Vel fremme hadde vi undervisning på stranden, og det ble også tid til mye sang og bønn.

    

Stor opplevelse

Dette var en dag som damene hadde gledet seg veldig til. Siden det er midt i regntiden, var vi veldig spente på om vi fikk gjennomført turen, men Gud velsignet oss med strålende sol og nydelig vær.

Mange av kvinnene hadde aldri sett havet før, selv om det ikke er mer enn et par mil fra Abidjan til nydelige strender. For mange er økonomien dårlig, og da kan man ikke ta seg råd til å ta bussen til havet.

    

Adels nye familie

En av de eldste kvinnene i alfabetiseringsgruppen er flotte Adel. Hverken vi eller hun selv vet helt hvor gammel hun er. Hun er gift og har hverken nær familie eller mange rundt seg. Foreldre og barn har hun mistet, sier hun.

Men Adel har funnet livsgleden igjen sammen med sin "nye" familie. Derfor gleder hun seg til hver dag det er alfabetiseringskurs, og hun takker Gud for denne muligheten.

Adel hadde aldri sett havet før, bare drømt om at hun en dag skulle få muligheten. Gledestårene rant da hun endelig fikk oppleve det endeløse, blå landskapet. Hun beundret Guds skaperverk, og lykken var ubeskrivelig.

– Tenk, dette har Gud skapt, utbrøt hun. – Man kan jo ikke se land på den andre siden engang!

   

Adel sammen med ettåring Kristin Ramslid Søyland. Foto: Jane Markhus

  

Vann på tærne

For oss misjonærer er det flott å dele denne opplevelsen sammen med våre nye venner og familie. Tenk å få se havet og få vann på tærne for første gang! 

Det var en veldig spent og nervøs Adel som holdt hånden min mens hun sakte nærmet seg bølgene og det enorme havet.

Da den aller første bølgen traff føttene hennes og hun fikk kjenne saltvann på tærne, ble det fantastiske gledesrop. Etter hvert koste Adel seg veldig i bølgene, og lykken var uendelig stor.

– Gud er fantastisk, sa Adel mens hun holdt meg i hånden. Og så ble vi stående og se utover havet sammen. Ja, Gud er virkelig fantastisk.


Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

– I valgkampen er det mye munnhuggeri og lite intelligens.

MINIANDAKT: Eg er på reis i Sentral-Asia, er i hovudstaden i eit land der NLM har arbeid. Her er det mykje som er annleis enn heime i Noreg. Stemninga. Lukta. Menneska. Maten. Eg går på oppdagingsferd i gatene. 

«Det brenner en ild» er en nyprodusert musikal som framstiller Hans Nielsen Hauges (1771–1824) liv og virke. Den vises på scene i Gamlebyen i Fredrikstad i disse dager. 

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.